El TSJC no prohibirà els llaços grocs als edificis de la Generalitat

La notícia es va fer pública durant el dia d’ahir, al•legant una «falta de legitimació activa»
El TSJC rebutja prohibir els llaços grocs
El TSJC rebutja prohibir els llaços grocs | Cedida

 

Segueix la problemàtica dels llaços grocs, i aquest cop ve acompanyada d’un cop al sector unionista. Fa tan sols una setmana, el passat dimarts 24 de juliol, saltaven les alarmes entre el sector independentista a causa de la sentència emesa pel TSJC, segons la qual es prohibia la col·locació d’estelades en una plaça de Sant Cugat del Vallès. Ara, la sala contenciosa de l’òrgan ha fet un gir inesperat i ha rebutjat prohibir els llaços grocs tant a les conselleries com a les dependències de la Generalitat.

 

La demanda d’Aixeca’t-Levántate finalment no ha prosperat

Sembla ser, doncs, que l’associació unionista Aixeca’t-Levántate haurà de buscar una altra via per tal de posar fi a aquest tipus de símbols. Així doncs, ni les contínues peticions de l’associació ni les pressions de la fiscalia han fet efecte, malgrat al·legar que la demanda de retirar aquest tipus de «propaganda política» venia arran el desig de «protegir els drets i les llibertats fonamentals» dels edificis de la Generalitat en la seva totalitat.

 

Però el tribunal ho té clar, i considera que «cap de les actuacions descrites incideix en els fins d'aquesta o l'afecten de cap manera, i sense que pugui al·legar-se, com es pretén, que l'administració va contra els seus propis actes, ja que la petició formulada en via administrativa no va ser en cap moment objecte de resposta i no hi ha cap acte administratiu que de forma directa o indirecta li reconegui tal legitimació».

 

La mesura suposa un cop dur per al sector unionista

La resolució, però, va més enllà, i convida a reflexionar sobre la polèmica perquè considera que «la genèrica legitimació establerta a la Llei Jurisdiccional a favor de corporacions, associacions, sindicats, grups d'afectats, unions sense personalitat o patrimonis independents o autònoms no empara el pur interès per la legalitat, excepte en els casos limitats d'acció popular, que no és aquest el cas».

 

En definitiva, que tot sembla que continuarà com fins ara, ja que a partir d’aquest moment no es podran treure llaços grocs, ni tampoc cap mostra de solidaritat dirigida als presos polítics o a aquells que estan exiliats. A més, tampoc es pot prohibir de cap manera que se’n posin més, si així ho decideix el sector independentista. Comentaris

envia el comentari