Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una cambrera netejant una taula buida a la terrassa d'un local a Tortosa

El TSJC anuncia que avui no resoldrà sobre les mesures en bars i restaurants

Els bars i restaurants, per tant, poden reobrir demà fins que no es faci efectiva l'ordre judicial | Això deixa en suspens l'entrada en vigor de les normes

Una cambrera netejant una taula buida a la terrassa d'un local a Tortosa
El TSJC encara no s'ha pronunciat sobre el tancament de bars i restaurant | Cedida

El TSJC anuncia que avui no resoldrà sobre les mesures anunciades pel Govern de la Generalitat i que, a priori, entraven en vigor aquesta mitjanit. Els bars i restaurants, per tant, poden reobrir demà fins que no es faci efectiva l'ordre judicial. 

El mateix TSJC confirma que es posicionaran segurament demà i deixen suspesa, fins el proper divendres, l'entrada en vigor de les normes. Segons ha informat en un comunicat el Govern, s'ha presentat l'escrit «a temps» com havia demanat la sala Contenciosa. Aquest mateix dijous el TSJC ha demanat al Govern que esmeni «defectes de forma» en el decret, que no incloïa ni signatura, ni el número de resolució ni data. 

D'aquesta manera, la no decisió del Tribunal deixa de moment en suspens l'entrada en vigor de les normes, que han de ser publicades posteriorment al DOGC.

Paquet d'ajudes de 40 milions d'euros

Paral·lelament, el president de la GeneralitatPere Aragonès, ha anunciat aquest dijous, 15 d'octubre, la creació d'una línia de 40 milions d'euros en «ajudes directes» per als sectors afectats pel tancament de bars i restaurants durant 15 dies que el Govern va aprovar el dimecres.

En una entrevista en TV3, Aragonès ha assenyalat que dimarts que ve s'aprovarà un decret llei per a activar els 40 milions, que és una quantitat «inicial» per a donar resposta als sectors afectats. Aragonès ha justificat les mesures com una manera d'actuar «abans que la tendència es confirmi» i ha instat a la població a reduir la seva vida social els pròxims 15 dies per a evitar un confinament general.