YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El TSJC prohibeix col·locar estelades a la via pública

La polèmica va esclatar quan Societat Civil Catalana va denunciar la col·locació d'una estelada en una plaça de Sant Cugat del Vallès

Les millors imatges de la Diada a Tarragona
Imatge d'una manifestació a favor de la independència a Tarragona  | CatalunyaDiari.cat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) diu ‘no’ a les estelades a la via pública o a l’espai públic. La mateixa institució ha dictat avui una sentència per la qual prohibeix la col·locació d’una bandera estelada en una plaça de Sant Cugat del Vallès després de la denúncia de Societat Civil Catalana contra la decisió de l’Ajuntament de Sant Cugat d’instal·lar una estelada a la via pública.

L’estelada és, segons el tribunal, «un símbol de la reivindicació independentista d’una part dels ciutadans catalans representats per una part dels partits polítics» i, per tant, no compta amb un reconeixement legal vàlid com a «símbol oficial de cap administració territorial».

L’estelada, prohibida perquè és  «una opció política»

El tribunal veu una clara vinculació entre la bandera i el moviment sobiranista. Creuen, de fet, que en aquest cas és «obvi» que l’ús de l’estelada només pot ser «qualificat de partidista».

Al fil de la seva queixa, la mateixa sentència del tribunal assegura que l’exhibició a «l’espai públic» d’aquesta mena «d’elements» lligats a una «opció política» és il·legal, i per tant no es poden lluir ni a la via pública, ni en edificis públics com ajuntaments, com en el cas de Sant Cugat del Vallès.

El mateix Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), finalment, també remarca la seva negativa afegint que lluir l’estelada en espais públics vulnera el «principi d’objectivitat» i, a més a més, també de «neutralitat institucional».

L'estelada va ser retirada el febrer passat després de la sentència de l'Audiència de Barcelona
L'estelada va ser retirada el febrer passat després de la sentència de l'Audiència de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Una pugna des del 2016

El TSJC, d’aquesta manera, desestima el recurs d'apel·lació presentat per l'Ajuntament de Sant Cugat, després que el 2016 un jutjat de Barcelona ja prohibís la instal·lació de l'estelada a la plaça Lluís Millet l'any 2014.

Va ser aleshores quan Societat Civil Catalana va optar per presentar una denúncia contra aquesta exhibició a la localitat del Vallès Occidental. Ara, finalment, el mateix tribunal tanca el cas condemnant el consistori a pagar les costes judicials fins a un màxim de 2.000 euros. 


Comentaris

envia el comentari