El TSJC rebutja el recurs de súplica de Torra contra l'obertura d'una nova causa

Es tracta d'un cas penal per desobediència

El president de la Generalitat, Quim Torra.
El president Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs de súplica del president de la Generalitat, Quim Torra, contra l'obertura d'una nova causa penal per desobediència, quan no va treure la pancarta dels presos del Palau de la Generalitat el passat mes de setembre com li havia ordenat el propi TSJC. Després que el tribunal ja desestimés la recusació dels magistrats que havia plantejat Torra, ara també resol sobre el recurs de súplica.

Argumenta, d'una banda, que les raons que planteja la defensa del president relacionades amb la llibertat d'expressió ja van ser dirimides per la sala contenciosa administrativa en una primera part del procediment. Pel que fa a la invocació que feia el recurs d'una sentència del TJUE, el TSJC remarca que aquesta fa referència a qüestions de dret europeu i no de dret intern.

Demanen a Torra que convoqui eleccions

Al seu torn, els grups del PSC-Units, Comuns i PPC han insistit a demanar eleccions al Govern en el debat previ a les votacions de les propostes de resolució en el ple monogràfic de la covid-19 al Parlament que s'ha celebrat aquest divendres. En canvi, per part de JxCat i ERC han lamentat la gestió feta per la pandèmia per part del govern espanyol. La diputada dels republicans Anna Caula ha criticat que «la centralització mai és la millor eina», mentre que la diputada de JxCat Marta Madrenas ha descrit la gestió de l'executiu de Pedro Sánchez com una «llosa».

El diputat de C's José María Cano s'ha mostrat esperançat que el ple monogràfic sobre la covid-19 sigui un «punt d'inflexió» i que es deixi al costat «allò que ens separa» i se centrin els esforços en salvar plegats «vides i llocs de treball». El diputat de la formació liberal ha apostat per impulsar des de Catalunya un pla de contingència per abordar la situació, també nous possibles rebrots, que «ningú quedi enrere» i es defensin els llocs de treball. Cano ha recordat que la crisi derivada de la pandèmia afecta «tots els sectors econòmics» i ha emplaçat el Parlament a defensar els llocs de treball i el teixit industrial per evitar que es «destrueixin». 


Comentaris

envia el comentari