Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau

El TSJC tomba les 'multiconsultes' d'Ada Colau a Barcelona

Des del consistori ja han anunciat que recorreran la sentència

Ada Colau
L'equip d'Ada Colau va aprovar la mesura a l'octubre del 2017 | Catalunya Diari

L'Ajuntament de Barcelona, encapçalat per l'alcaldessa Ada Colau, ha rebut un  fort revès per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). 

Després que l'octubre del 2017 s'aprovés al consistori el Reglament de Participació Ciutadana de Barcelona, que permetia duu a terme 'multiconsultes' per tal de decidir aspectes clau per la ciutat comtal, el TSJC tomba ara aquesta iniciativa de BComú.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

 

El TSJC considera que s'ha de respectar la legislació estatal

En aquest sentit, tal com avança 'Tot Barcelona', la Sala ha considerat que «és possible que els ajuntaments celebrin consultes, però respectant la legislació estatal i autonòmica». Així doncs, la idea de Colau de realitzar aquests interrogatoris anuals sobre qüestions polítiques i socials queda, de moment anul·lada.

Poques hores després de conèixer la sentència, el regidor de Drets de la Ciutadania, Marc Serra, ha manifestat el seu parer sobre la mateixa a través del seu perfil de Twitter. Serra ha titllat la decisió del TSJC d'un «atac indiscriminat a la sobirania local i un intent de laminar els avanços de Barcelona en la democràcia directa».

Recorreran la sentència

Tanmateix, ha fet pública la intenció de l'Ajuntament de recórrer la sentència, ja que no és ferma i encara accepta recursos. Cal recordar, que aquesta no és la primera vegada que el TSJC deté algunes de les propostes de Colau des que aquesta va arribar al mandat. La decisió doncs, recorda la sentència que anul·lava el pla proposat per BComú que pretenia limitar la construcció d'hotels a Barcelona.

 

També et poden interessar...