Tsunami Democràtic dona alternatives per saltar-se el bloqueig de l'Audiència Nacional

L'organització ha generat una nova pàgina i insta els seus seguidors a descarregar l'aplicació i a prendre mesures per evitar el tancament

Correus filtrats
Des del seu canal de Telegram, l'organització està oferint alternatives per mantenir els seus seguidors informats | CatalunyaDiari.cat
 

La pàgina tsunamidemocratic.cat ha estat bloquejada «per disposició de l’Autoritat Judicial», tal com apareix quan s’intenta accedir al web.  Aquesta «xarxa ciutadana» es va crear per organitzar els manifestants per zona i horaris durant la vaga general per així «coordinar-nos millor i ser més efectius»

Ara, després del bloqueig de l'Audiència Nacional i «des de l'Estat espanyol gràcies a la col·laboració de les grans teleoperadores», l'organització ofereix alternatives per intentar seguir l'organització durant el dia de vaga d'avui.

Alternatives per mantenir-se informat

El pas que més recomanen és descarregar l’aplicació, que es pot trobar en aquest enllaç. Per tenir més control sobre l'aplicació, només es podrà utilitzar si alguna persona del teu cercle de confiança et proporciona un codi QR i el llegeixes amb l’app. A més, encara no hi ha una versió per a iPhone, per la qual cosa només està disponible per Android.

Entre els consells s’explica que la descàrrega pot tardar fins a 10 minuts depenent de diferents factors com la connexió d’Internet.  A més, si el telèfon diu que l’aplicació no és segura s’haurà de donar la confirmació per instal·lar-la, però no és perillós,  ja que des del seu Telegram afirmen que «l’aplicació està dissenyada pensant al màxim en la seguretat i de forma descentralitzada».

Pancarta Tsunami Democràtic
Una de les pancartes que el web de Tsunami Democràtic té per imprimir i distribuir | Tsunami Democràtic
 

També es poden seguir les novetats consultant el nou domini que han generat, on també ofereixen pancartes per descarregar, imprimir i distribuir durant el dia de vaga general. Des de l’enllaç també es pot descarregar l'app i respon a les preguntes més freqüents que pot generar la instal·lació i utilització d’aquesta. A més, l'organització també es troba a Twitter i a Instagram com a @tsunami_dem.

Per últim, recomanen unir-se al grup de Telegram, on s’informarà de totes les novetats sobre accions pacífiques que s’organitzaran al voltant de Catalunya durant el dia d’avui.

El bloqueig, comparat amb l'1-O

  

Tsunami Democràtic ha considerat que la decisió de l'Audiència Nacional mostra que «la censura» ha començat «igual que a l'1 d'octubre» del 2017, quan es van tancar múltiples webs relacionades amb el referèndum.

El titular del jutjat central número 6, Manuel García Castellón, el mateix que instrueix la causa contra els CDR empresonats, ha pres la decisió de tancar el web. Fonts del tribunal indiquen que no té per què ser la mateixa causa.

El jutge ha emès l'ordre a la Guàrdia Civil, que han identificat les pàgines i han donat l'ordre perquè els servidors que estan donant suport a aquests webs deixin de fer-ho, segons fonts de l'institut armat.

  • Situen nous noms coneguts darrere Tsunami Democràtic


Comentaris

envia el comentari