Tsunami Democràtic ignora l'advertència del govern espanyol i manté el programa del 9-N

Paral·lelament, criden a desobeir la JEC | La plataforma ha contestat l''amenaça' de la ministra Delgado
La plataforma conservarà el pla previst per al 9-N i la jornada de reflexió | Cedida

 

Tsunami Democràtic ignora l'advertència de l'Estat envers la possible alteració pública el dia de la jornada de reflexió, el 9 de novembre. No dubtaran en desplegar efectius. La plataforma, però, ha decidit no fer un pas enrere; manté la convocatòria d''activitats polítiques i festives'. En la mateixa línia, ha difós un missatge a les seves xarxes socials en què anuncia que, mentre que «Tsunami proposa actes cívics, festius i per reflexionar», «l'Estat proposa policia». «D'acord», conclouen.

 

  

La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, ha advertit aquest dissabte que la policia pot actuar si s'altera la jornada de reflexió, després que Tsunami Democràtic hagi convocat «activitats polítiques i festives» per al 9 de novembre. En una visita a Tarragona, Delgado ha fet una crida «a la calma» perquè «ni es distorsioni ni s'altera la jornada de reflexió» perquè fer-ho pot suposar cometre delictes electorals.

 

 

  

En aquest sentit, ha recordat que els cossos policials tenen el deure de «prevenir la comissió de fets delictius» i ha considerat que aquests dies ja ho han fet «de manera raonable, solvent i proporcionada». Delgado també ha demanat que la visita del rei Felip VI a Barcelona dilluns es desenvolupi «sense cap alteració d'ordre públic».

 

 

Criden a desobeir la JEC

Per la seva banda, Tsunami va cridar a desobeir la Junta Electoral Central el dia de la jornada de reflexió. «Fem-los reflexionar», avancen. El moviment advoca per fer reflexionar l'Estat «sobre la seva incapacitat per dialogar, sobre com s'utilitza Catalunya contínuament com a una arma per treure rèdits electorals, sobre com impedeix l'exercici dels drets fonamentals a la seva ciutadania».

 

També et pot interessar...