Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
presos

Neix Tsunami Democràtic, la plataforma «desobedient i no violenta» contra la sentència de l'1-O

La iniciativa ha rebut el suport de nombrosos polítics com Quim Torra, Pere Aragonès, Ester Capella, Alfred Bosch, Roger Torrent, Oriol Junqueras, Marta Rovira i Carles Puigdemont, entre d'altres

presos
Tsunami Democràtic és una iniciativa que ha nascut amb motiu de lluita «no violenta» contra la sentència del Suprem  | CatalunyaDiari.cat

 

«Recuperem la iniciativa!  Amb la no-violència i la desobediència civil com a eines, avancem-nos a la sentència. Canviem l’estat de les coses». Així s'ha presentat Tsunami Democràtic, una iniciativa que aplega personalitats de la política i la societat civil per donar una resposta a la sentència de l'1-O.

La campanya ha engegat aquest dilluns al matí a les xarxes socials i ha rebut el suport de Quim Torra, Pere Aragonès, Ester Capella, Alfred Bosch (Govern), Roger Torrent (Parlament), Oriol Junqueras, Marta Rovira (ERC), Carles Puigdemont, Josep Costa (JxCat), Toni Morral (JxCat i Crida), Mireia Boya, David Fernández, Mireia Vehí (CUP), i Jordi Cuixart (Òmnium), entre d'altres. La campanya de mobilització  vol organitzar una resposta «desobedient i no violenta» a la sentència, sense comptar amb portaveus oficials.

Insten a generar «esperança»

El Tsunami Democràtic ha fet públic a les 10.00 hores el manifest 'Primera onada: Una mar de fons', en què avisa que la sentència del Suprem pot «agreujar encara més» la «desorientació i frustració» acumulades per la «repressió» de l'Estat. A partir d'aquí, la iniciativa insta la ciutadania a la mobilització: «Per tornar a generar esperança cal que ens posem en moviment. El compromís d'homes i dones que durant generacions han exercit i guanyat els seus drets en tantes lluites ens encoratja». 

«La lluita pels drets fonamentals no es pot deixar per a més endavant. És ara que ens interpel·la. I estem a punt. Ho farem pacíficament, amb serenor i convenciment. Ho farem democràticament, amb determinació i de manera organitzada. Els nostres ideals defensen les llibertats irrenunciables i persegueixen la justícia social. Ens servim de la lluita no-violenta i de la desobediència civil com a estratègies transformadores. Cap violència, però  tota la fermesa», sosté el manifest.

La iniciativa pretén transformar la societat 

Així mateix, Tsunami Democràtic afegeix que l'autocrítica, la ironia, la creativitat, la diversitat, la imperfecció i tot allò que potenciï un moviment «col·lectiu i transversal» seran les seves eines. «No defugim la incomoditat que pot resultar de l’exercici dels drets fonamentals i la transformació social. L’assumim i la confrontem. Conservem una convicció: hi érem, hi som i hi serem. No som una nova organització: som una campanya constant, contínua i inesgotable». «Hi ha resposta. Hi ha estratègia. Comença una nova onada i tu n’ets protagonista», conclou el text.

El Tsunami Democràtic ja compta amb perfils a les xarxes socials a més de la web 'tsunamidemocratic.cat'. Al primer vídeo promocional, de 30 segons de durada, s'hi pot veure un fogó que bull una cassola plena d'aigua: «Canviem l'estat de les coses», diu el lema. La regidora de JxCat a Barcelona Elsa Artadi; el diputat Ruben Wagensberg (ERC); o l'exconseller Lluís Puig, també han donat suport a la iniciativa, entre d'altres.

  

L'anunci d'aquesta plataforma arriba l'endemà que acabés la cimera independentista a Suïssa, amb presència de Quim Torra i Puigdemont, i representants de JxCat, ERC, la CUP, ANC i Òmnium, com ara la mateixa Rovira i Anna Gabriel.

També et pot interessar...