Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Assistents al Clàssic amb cartells 'Sit and Talk' i Independència al Camp nou el 18 de desembre

Tsunami Democràtic reconeix no haver estat a l'alçada: «No posem excuses»

Tot i això, subratlla que ha aconseguit acaparar el focus mediàtic i fer present el missatge 'Spain, sit and talk'

Assistents al Clàssic amb cartells 'Sit and Talk' i Independència al Camp nou el 18 de desembre
Les grades es van omplir amb cartells 'Sit and Talk' i 'Independència' al Camp nou el 18 de desembre | Catalunya Diari

Tsunami Democràtic ha punxat.  Això és el que  molts dels seguidors del moviment van pensar ahir davant un Clàssic que va transcórrer amb tranquil·litat, ja que la interrupció dels manifestants va ocupar tan sols un minut del partit. Ara, Tsunami ha acceptat que l'acció no va ser el que s'esperava, però no ho veu com un fracàs.

Spain, sit and talk

Tan bon punt va finalitzar el partit, la plataforma va fer el  balanç de l'acció a través de les xarxes socials on va admetre que «l'actuació policial» va impedir dur a terme la «gran acció» que tenia preparada. No obstant això, sí que posa en relleu que, en part, es va aconseguir acaparar el focus mediàtic en omplir les grades amb el lema 'Spain, sit and talk', amb dues grans pancartes que es van poder veure a l'inici del partit —després van ser retirades per la seguretat del camp— i amb desenes de pilotes grogues llançades a la gespa durant el partit. 

Tsunami dona per fer que el lema s'ha vist i sentit «a tot el món» amb unes accions que es dividien en dues fases, però lamentablement que precisament l'actuació policial va ser la que va impedir que es reeixís. El moviment ho té clar, tot i que assumeix part de culpa: «Tsunami no posa excuses. Epic fail?  Tsunami no ho creu. Un cop més, a gent no ha fallat i segueix tenint clar que això continua mentre no hi hagi autodeterminació, drets i llibertat» sentència.

Gràcies al «compromís de milers»

A més, la plataforma subratlla que «des de l'inici» l'objectiu ha estat «recuperar l'agenda i l'autoestima», un fet que afirma que  Tsunami «ha pres la iniciativa i ha marcat quin és el camí per resoldre el conflicte polític de Catalunya», no sense donar les  gràcies al «compromís de milers».

En l'última piulada, Tsunami adverteix que «la força de la gent no s'atura avui», i considera que «acció rere acció es consolida». La seva opinió és que la solució és  «acabar amb la discriminació política dels catalans que volen exercir el seu dret a l'autodeterminació».

També et pot interessar...