Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tsunami Democràtic aeroport

Tsunami Democràtic: «Darrere de Tsunami hi ha les mateixes persones que hi ha al davant»

Tsunami Democràtic desvetlla els seus mètodes de funcionament

Tsunami Democràtic aeroport
Tsunami Democràtic va fer la seva primera acció convocant a tothom a l'aeroport després de la publicació de la sentència | Catalunya Diari

Tsunami Democràtic és un nou moviment que va néixer ja fa setmanes per donar resposta a la sentència del procés, preparat per a mobilitzar a totes aquelles persones que volguessin manifestar-se en contra de les condemnes que es van fer públiques el passat dilluns. 

Aquest moviment, fins ara, ha mostrat el gran poder de mobilització que té: després de mesos preparant l'arribada de la sentència, van poder bloquejar l'Aeroport del Prat durant hores, i aquesta no ha estat una acció improvisada. I, a partir d'ara, les onades del Tsunami aniran arribant a poc a poc, en el moment precís, tal com ha explicat en una entrevista 'ElNacional.cat'. 

«'Tsunami' té joc, fins i tot per fer-ne conyes»

Tal com han explicat, van escollir el terme 'tsunami' per motius diferents: «Perquè s'entén en moltes llengües, perquè és contundent, perquè té joc fins i tot per fer-ne conyes. És fàcil de promocionar i recordar». Per altra banda, com ja han reiterat en diversos comunicats que han fet, tenen tres eixos com a objectius principals: «Exercici i reconeixement del dret a l'autodeterminació, llibertats per a presos, exiliats i represaliats i ple exercici de drets fonamentals». Però, sobretot, demanen una cosa: «Espanya, seu i dialoga».

Després de ser amenaçats pel ministre Grande-Marlaska sobre que aconseguirien conèixer qui estava «darrere» de Tsunami, ells han volgut respondre que «darrere Tsunami hi ha les mateixes persones que hi ha al davant», i han dit que «parlar de «al darrere» ja és un marc mental que implica certa criminalització de l'associació de persones. Ens preguntem si també investiguen la resta de moviments socials de protesta. Potser el ministre hauria de respondre si també estan investigant qui «hi ha al darrere» del moviment feminista que organitza vagues. O qui hi ha darrere de Fridays for Future».

«Tots som la mateixa societat»

Tsunami ha estat preguntat sobre si hi havia alguna relació que mantenia amb les manifestacions que s'han realitzat durant els últims dies. «Que som la mateixa societat. Que potser molta de la gent que va anar a l'aeroport també era als carrers de Catalunya. O a les Marxes per la Llibertat. O aturant un desnonament. O a la manifestació feminista o la del clima». 

A més, han volgut deixar clar que Tsunami «no és només una resposta a la sentència»: «Té la seva pròpia agenda, com s'ha anat explicant en els comunicats i hem resumit més amunt». També han avançat que la propera acció seria «la que millor compleixi l'objectiu marcat en el moment que es doni».

Per acabar, han fet referència a la seva aplicació mòbil. «L'app està pensada per possibilitar noves formes de protesta. I alhora per crear més xarxa de confiança. El fet d'haver de buscar QR és un exemple. L'obtens de gent que són del teu cercle de confiança. Es fa xarxa de forma dual: a l'app i al carrer».

També et pot interessar...