Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'aeroport del Prat en aquests moments

Els turistes, víctimes col·laterals del xoc entre manifestants i policies al Prat

El centenar de vols cancel·lats i el bloqueig dels accessos van deixar molts viatgers atrapats

Imatge de l'aeroport del Prat en aquests moments
Els turistes, víctimes col·laterals del xoc entre manifestants i policies al Prat | CatalunyaDiari.cat

La concentració massiva d'aquest passat dilluns a l'Aeroport del Prat va destacar per la gran capacitat de mobilització de l'organització anònima 'Tsunami Democràtic', així com de la contundència de les càrregues policials dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, que van deixar més d'un centenar de ferits, amb l'ús provat de pilotes de goma i projectils de foam.

Tanmateix en aquest aquest context mediàtic de protesta i repressió policial, els turistes van ser els damnificats col·laterals de l'escenari de tensió i bloqueig que va viure l'aeroport.

Centenars de passatgers afectats

Com a conseqüència de l'acció de protesta, més de cent vols van ser directament cancel·lats, i una gran quantitat va patir retards importants; si bé, el principal problema que van tenir els turistes va ser el del bloqueig dels accessos a l'Aeroport, ja fos per carretera o amb transport públic.

Els passatgers que arribaven es van veure atrapats a l'aeroport o obligats a anar caminant amb l'equipatge per la carretera; com el futbolista del FC Barcelona Ivan Rakitiç, la imatge del qual es va fer viral a les xarxes. Tanmateix els que van patir més van ser aquells que havien d'agafar un avió i no es trobaven a l'aeroport abans que comencés la protesta, bona part dels quals no va poder arribar a temps a la terminal, o simplement un cop hi va arribar, no va poder passar entremig de manifestants i policies.

En aquest sentit, 'Telecinco' ha aconseguit entrevistar alguns dels passatgers afectats, donant testimoni a una família amb un nadó de dos mesos qua ha hagut de passar la nit a l'aeroport, després d'arribar-hi caminant pel bloqueig del transport i les carreteres, i arribar tard a l'avió que els havia de dur cap a Boston. 

Els turistes, víctimes col·laterals del xoc entre manifestants i policies al Prat | CatalunyaDiari.cat

També et pot interessar...