La causa contra Turull i la seva dona, arxivada pel TSJC

Se'ls investigava per un presumpte delicte d'alçament de béns

Jordi Turull amb la seva dona abans d'entrar per segona vegada al TS
Jordi Turull i la seva dona veuen com s'arxiva la causa contra ells   | CatalunyaDiari.cat

El magistrat de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha arxivat aquest matí la causa que tenia oberta contra l'exconseller Turull i la seva dona, Blanca Bragulat, per un delicte d'alçament de béns. 

A Turull, se l'inculpava, per haver traspassat gran part del seu patrimoni personal a la seva dona. En aquesta línia, doncs, l'exconsellers de Territori i Sostenibilitat empresonat a Lledoners era acusat també del delicte d'insolvència punible per haver cedit 96.000 euros a la seva dona abans d'entrar a la presó. El magistrat civil de la sala del TSJC ha acordat el sobreseïment de la causa a Turull i a la seva dona, després que així ho hagi sol·licitat la pròpia Fiscalia.

Turull, acusat de traspassar els béns a la seva dona

La querella de la fiscalia contra Turull va ser admesa a tràmit pel tribunal en considerar que conseller podia haver donat part del seu patrimoni a la seva dona amb l'objectiu de «dificultar o retardar l'efectivitat de les mesures cautelars que poguessin disposar-se en contra seva». Tot plegat, doncs, va ocórrer dies abans de l'1-O, quan es presumien dies d'allò més difícils per als representants del Govern català. 

Jordi Turull, en una imatge d'arxiu
Jordi Turull ha estat finalment exculpat | CatalunyaDiari.cat

 

Just després, la fiscalia va acusar-lo d'haver cedit els 96.000 euros a la seva dona amb «l'evident propòsit i finalitat d'intentar eludir el possible embargament del seu patrimoni». Els querellats, al fil de la qüestió, van al·legar que van fer-ho amb la «màxima transparència» i pagant els impostos que se'ls van exigir. L'exconseller també va afegir que no volia ocultar el seu patrimoni, al·legant que tenia altres béns.                               

Finalment, però, el mateix Turull ha aconseguit salvar l'escull en veure que el TSJC ha optat per arxivar la causa que pesava en contra d'ell i de la seva dona, Blanca Bragulat. 


Comentaris

envia el comentari