Turull, a Llarena: «Vostè m’ha convertit en un pres polític»

L’exconseller no va dubtar en plantar cara al jutge durant la declaració que va tenir lloc el passat mes d’abril

Jordi Turull en una imatge d'arxiu
Jordi Turull en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

«Vostè em va impedir sotmetre’m a la segona sessió d’investidura». Així de dur i de contundent es mostrava el polític processat Jordi Turull davant el magistrat Pablo Llarena, en el marc de les declaracions que va dur a terme durant la citació del passat 18 d’abril.

La notícia s’ha fet pública gràcies a El Matí de Catalunya Ràdio, que ha tingut accés a les paraules que va pronunciar el polític del PDeCAT, el qual no va dubtar en fer-li una sèrie de retrets al jutge espanyol i acusar-lo d’obstruir la justícia a les institucions catalanes.

Turull acusa Llarena de dur a terme un «encreuament de poders»

Fent referència a la iniciativa fallida de convertir-se en President de la Generalitat, Turull té molt clar qui és el culpable de tot el que va passar: «Fins on jo sabia, era una competència del Parlament a proposta dels grups parlamentaris».

Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu a Barcelona
Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, el polític empresonat acusa Llarena d’haver provocat un encreuament de poders, en considerar el següent: «Qui hauria de fer política en relació al que passa a Catalunya, que és el govern de l’estat, és qui ens diu quan, com i de què serem jutjats i condemnats; qui hauria d’impartir justícia, senyoria, ens diu com i amb qui ha de ser el retorn de l’autogovern de Catalunya».

 

Turull, a Llarena: «Vostè m’ha convertit en un pres polític»

Turull, però, va més enllà, i es lamenta perquè creu que «aquest procés no va d’impartir justícia, i menys amb totes les garanties», sinó que «va de política i va d’escarmentar». A més, el conseller de Presidència del govern de Puigdemont defineix la situació com «un atac als pilars bàsics del parlamentarisme democràtic».

Per acabar, el militant del PDeCAT acusa Llarena d’haver-lo convertit «en un pres polític», ja que «sap que hauria pogut ser president de la Generalitat», i ratifica la seva postura i el seu compromís polític, deixant patent que mai deixarà de ser independentista. 


Comentaris

envia el comentari