Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
TV3

Acusen TV3 de vetar un documental federalista

La peça va ser enviada fa dos anys i mig, però encara no ha obtingut resposta per part de l'emissora pública

TV3
Acusen TV3 de vetar un documental federalista. | ACN

Forta polèmica entre l'entitat Federalistes d'Esquerres i la televisió pública de Catalunya per un documental que TV3 no ha emès —i tampoc no ha rebutjat de forma justificada—, tot i que va arribar a l'emissora ja fa dos anys i mig. Es tracta de 'Federal', dirigit per Albert Solé, que repassa la història i el futur de la proposta d'Estat federal per a Espanya, i on intervenen veus de tot l'espectre polític nacional i internacional, com Romano Prodi, Javier Solana, Juan Carlos Monedero, Josep Lluís Carod Rovira o José Manuel García-Margallo, entre d'altres.

Una queixa sobre la qüestió al Consell de l'Audiovisual de Catalunya

Tot i que l'entitat va fer arribar la peça a TV3 el març de 2018, ara fa dos anys i mig, ara denuncien que no en saben res: no han obtingut cap resposta que justifiqui la seva no-emissió. És per aquest motiu que Federalistes d'Esquerres presentava el juliol passat una queixa sobre la qüestió al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), en considerar que es vulnera el principi d'«oferir els diferents posicionaments de la societat catalana» que tenen els mitjans públics.

Així, demanen al CAC que dicti una resolució que faci obligatòria l'emissió d'aquest documental, «en condicions comparables a l'emissió d'altres documentals de contingut social i polític». Ara, caldrà veure si el moviment de Federalistes d'Esquerres provoca que TV3 emeti finalment la peça o si cal esperar la intervenció del CAC.

Preparen un documental sobre la «història intermitent» del Parlament de Catalunya

En canvi, TV3 està enllestint la producció del documental 'La història intermitent del Parlament de Catalunya', que s'estrenarà a la tardor, en el 40è aniversari del restabliment de la cambra. Aquesta és la més destacada de les iniciatives dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per donar cobertura a l'efemèride, recollides en un conveni amb el Parlament que s'ha signat aquest dimecres.

També hi haurà retransmissions en directe d'actes institucionals d'aniversari, entrevistes i reportatges especials, a més de la cobertura habitual de l'activitat parlamentària. El president del Parlament, Roger Torrent, ha saludat la labor dels mitjans públics com a «altaveu» que «ajuda a fer que els parlaments tinguin parets de vidre».