TV3 no emet el missatge de Nadal de Felip VI

Per tercer any consecutiu ha quedat relegat al canal de notícies 3/24

El missatge del rei no es va poder veure al principal canal de TVC
El missatge del rei no es va poder veure al principal canal de TVC | CatalunyaDiari.cat

Cada nit del 24 de desembre, les cadenes de televisió espanyoles unifiquen durant uns 15 minuts les seves emissions per donar pas al missatge institucional del rei Felip VI. Tot i que no estan obligades per llei a fer-ho, adapten la seva graella per emetre les paraules del cap d'Estat, encara que enguany no ha estat el cas de TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va decidir, per tercer any consecutiu, no emetre pel seu principal canal el discurs del rei, el qual va rebre una resposta del president de la Generalitat Quim Torra.  

En una decisió criticada a les xarxes socials, TV3 va continuar amb la seva programació habitual i els seus espectadors es van poder informar del contingut del mateix en una nova edició del 'TN Vespre' presentada per Toni Cruanyes'. El mateix presentador va fer una piulada, on mostrava amb qui competiria per l'audiència la nit de Nadal. 

El discurs del rei relegat al 3/24

La televisió pública catalana va optar, per tercer any consecutiu, per relegar el discurs del rei Felip al seu canal de notícies, el 3/24. El seu director Vicent Sanchís va optar per mantenir en un segon pla al monarca i no perjudicar a un dels programes estrella de TV3 com són els seus serveis informatius. Cal recordar que el missatge de l'any passat només va ser seguit per un 0,9% de l'audiència pel canal informatiu de TVC. 

Amb aquestes dades d'audiència, sembla lògic que l'ens públic català no emeti des del 2016 el missatge institucional del rei pel seu canal principal. No ho fan així la resta de grups televisius estatals privats i autonòmics que si compten amb la presència de Felip VI per Nadal. En el cas de RTVE, arriben a emetre el missatge per 4 canals, La 1, La 2, RTVE Internacional i el 24 hores. 

  

ETB no emet el missatge del rei des de 2011

La gran excepció a aquests fets és la cadena de televisió pública basca, Euskal Telebista (ETB). Cap dels canals que la conformen ha emès el missatge del rei Felip des de l'any 2011. L'últim cop que ho van fer va ser quan governava el PSOE, concretament amb Patxi López com a lehendakari


Comentaris

envia el comentari