TV3 rep una sanció de la JEC pel seu programa 'Sense Ficció'

La Junta fa referència a un programa emès el 9 d'abril, on es parlava amb els familiars dels presos independentistes

Documental de 'Sense Ficció'
El documental de 'Sense Ficció' 'Procés dins del procés' serà sancionat per la JEC | CCMA

El grup polític Ciutadans va presentar un recurs davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona contra el capítol de 'Sense Ficció': 'Procés dins del procés'. La Junta va decidir tombar el recurs i el grup polític l'ha tornat a presentar, però davant de la Junta Electoral Central (JEC). En aquest segon cas han considerat que el programa legitima la causa separatista i presenta els presos com a víctimes.

Ciutadans va argumentar en el seu recurs davant la JEC que el programa del 'Sense Ficció' on es parlava amb familiars dels presos era «partidista i electoralista», a més que se l'identificava amb la candidatura de JxCat i ERC. Finalment, TV3 haurà de pagar una multa que anirà entre els 300 i els 3.000 euros.

La JEC ha argumentat que el documental té una «eficàcia publicitaria» i per tant, «vulnera el principi de neutralitat informativa» que han de respectar els mitjans de comunicació públics durant la campanya electoral. També ha explicat que aquest capítol del 'Sense Ficció' emet «una imatge de victimització d'un sector de la societat catalana que resulta obertament favorable a posicions defensades per una part de les formacions»

 

Puigdemont, Comín i Ponsatí recorreran la decisió de la JEC

L'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí han anunciat que recorreran la decisió de la Junta Electoral Central d'excloure les seves candidatures a les eleccions europees a petició del PP i Ciutadans. Tots tres han acusat «la justícia electoral espanyola» de «vulnerar» el seu dret al sufragi passiu i d'impedir «una candidatura que proposa portar la veu de l'1 d'octubre» a l'Eurocambra.

Així, JxCAT afirma que «desplegarà de manera immediata totes les accions jurídiques a l'Estat espanyol i a Europa per defensar els drets dels tres candidats». «No ens resignarem a acceptar una resolució que clarament contradiu la legislació espanyola i europea», defensen.

Puigdemont, Comín i Ponsatí
Puigdemont, Comín i Ponsatí tenen previst recórrer la decisió de la JEC | CatalunyaDiari.cat

 

Confien que les maniobres de la JEC «tornaran a ser desautoritzades»

En el seu comunicat conjunt, Puigdemont, Comín i Ponsatí asseguren estar «convençuts que les maniobres de determinats òrgans de la justícia espanyola tornaran a ser desautoritzades».

Segons fonts de JxCat, no tenen previst presentar el recurs aquest dilluns. De fet, segons la comunicació de la JEC, a partir de la proclamació de les candidatures al Parlament Europeu«qualsevol candidat exclòs» té 2 dies a partir de la publicació de les candidatures al BOE per «interposar recurs» als tribunals del contenciós-administratiu.


Comentaris

envia el comentari