La resposta de TV3 a Rivera: «Sense llibertat d'expressió no hi ha democràcia»

Les paraules es podien llegir en un croma, quan el periodista del 3/24, Carles Costa, ha donat pas al vídeo de la notícia on explicaven la tensa entrevista del líder de Ciutadans amb Lídia Heredia

Imatge de Carles Costa en el butlletí del 3/24
Imatge de Carles Costa en el butlletí del 3/24 | CCMA

Els periodistes d’informatius de TV3 no han trigat gaire a contestar a les dures acusacions que el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha fet al plató d’‘Els Matins’. «Vostès menteixen constantment» i «són un aparell de propaganda separatista» han estat algunes de les frases que ha dit Rivera en una tensa conversa amb Lídia Heredia.

La mateixa Heredia ha provat en tot moment defensar la seva professionalitat i la dels seus companys durant l’entrevista però han sigut ells mateixos qui han volgut contestar el polític minuts després. En un butlletí del 3/24, mentre Carles Costa donava pas al vídeo de la «tensa» entrevista es podia llegar en un croma «sense llibertat d'expressió no hi ha democràcia».    

El comitè d'empresa demana «responsabilitat, rigor i respecte»

La resta de professionals de la televisió pública també han volgut defensar la seva professionalitat davant Rivera. Membres del Comitè d’empresa i del Consell professional de TV3, segons han confirmat el mateix comitè, han parlat amb Rivera a la sortida del programa per reclamar respecte per la seva feina i demanar que prengui mesures per frenar l'escalada d'hostilitat cap als mitjans públics catalans en els actes del seu partit. 

En un comunicat, els professionals de TV3 afirmen que el líder de Ciutadans els ha incriminat «sense aportar ni una sola prova». El consell rebutja «les acusacions demagògiques i falses» del president del primer partit en el Parlament de Catalunya. Per això fan «una demanda senzilla: responsabilitat, rigor i respecte». 

Sol·liciten responsabilitat «perquè un polític de debò ha de mesurar amb sensatesa el seu discurs», rigor perquè creuen que no es poden fer «greus  acusacions  amb paraules gruixudes» sense tenir fets que les provin i  respecte als treballadors i treballadores de TV3 que compleixen «amb els valors editorials, i no la línia editorial, dels mitjans públics».

 

La tensió s'ha traslladat a Twitter entre Rivera i Puigdemont

Les paraules de Rivera també han obtingut la resposta de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont que ha utilitzat Twitter per valorar les acusacions d'Albert Rivera a TV3

El polític de la formació taronja també ha utilitzat aquesta xarxa social per fer la seva rèplica, demanant a Puigdemont que deixi de fer de comentarista i s'entregui a la justícia. 


Comentaris

envia el comentari