Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Casado

Twitter elimina 259 comptes falsos del PP dedicats a fer «spam» durant la campanya electoral

L'acció forma d'una campanya de la xarxa social per reduir les 'fake news' i ha afectat altres països com els Emirats o Egipte

Casado
Casado | CatalunyaDiari.cat

 

El projecte engegat per Twitter per eliminar els comptes falsos i reduir les 'fake news' al seu portal ha portat aquesta empresa a  tancar 259 comptes falsos que «operava» el PP i que utilitzava per potenciar el seu missatge a les xarxes socials.

Tal com informa Twitter, aquests comptes van estar actius durant «un període relativament curt», entre el febrer i abril en plena precampanya electoral, i s'utilitzaven per «potenciar l'opinió pública a Espanya» de «manera artificial». «Consistien principalment en comptes falsos amb un comportament de 'spam' o que feien 'retweet' per augmentar la interacció», explica l'empresa.

Campanya a escala mundial

A través d'un comunicat recollit per Europa Press, Twitter recorda que va impulsar una investigació independent a tot el món per detectar aquestes tàctiques en la seva plataforma a partir del mes d'octubre del 2018. Tal com afirma, segons avança aquest projecte ha anat incloent nous exemples de manipulació.

De fet, Espanya no és l'únic país en el qual s'han tancat comptes 'spam'. Als Emirats Àrabs Units i Egipte, per exemple, també s'han  tancat 267 comptes  que estaven interconnectats en una operació d'informació polifacètica dirigida principalment contra Qatar i d'altres adversaris com l'Iran.

 

També et pot interessar...