El grup U2 utilitza imatges d'una manifestació independentista en la seva gira

El grup vol reivindicar valors europeus com la democràcia, la llibertat o el retorn del poder al poble

El cantant Bono, del grup U2
El cantant Bono, del grup U2 | Twitter

 

El grup U2 ha tingut un gest amb el procés sobiranista català en el vídeo que acompanya els concerts de la seva última gira que va començar divendres passat a Berlín. Unes imatges d'una manifestació independentista serveixen per il·lustrar unes actuacions en les quals, la banda irlandesa vol reivindicar els valors europeus com la democràcia, la llibertat o el retorn del poder al poble.  

 

Tal com han compartit alguns dels assistents als seus concerts a les xarxes, la projecció mostra grans moments de la història com la Segona Guerra Mundial o la repressió amb tancs dels estudiants a la plaça de Tiananmen. El vídeo llença missatges com: «És el camí del progrés humà», «l'odi dels homes passarà», «els dictadors moren» o «unim-nos per lluitar per un món nou». 

  

 

 

Pedro Sánchez va alabar unes paraules del líder del grup

A més de per aquests missatges, l'inici de gira del grup ha estat marcat pel fet que el seu cantant, Bono es va quedar sense veu en l'últim concert a Berlín, provocant la cancel·lació d'aquest. Curiosament, l'intèrpret irlandès va ser alabat, fa uns dies, pel president espanyol Pedro Sánchez per «fer una passa endavant defensant els valors europeus»

 

Sánchez va compartir al seu compte de Twitter part d'una entrevista que Bono havia concedit a un diari alemany on deia: «pertànyer a Europa ens va permetre convertir-nos en una versió millor i més segura de nosaltres mateixos. Europa és un pensament que necessita convertir-se en un sentiment».

 

Joan Baez va demanar l'alliberament dels presos

La cantant folk nord-americana Joan Baez va voler dedicar ‘als presos polítics’ la cançó ‘Més Lluny’ de Lluís Llach en el concert que va fer el passat juliol al Festival de Cap Roig. 

 

Imatge de Joan Baez en un dels concerts de la seva última gira
Imatge de Joan Baez en un dels concerts de la seva última gira | Cedida

 

 

Aquest gest va comptar amb la complicitat de la majoria del públic. Baez, un cop va acabar d'interpretar la peça del músic de Verges, va rebre una gran ovació entre crits de «llibertat, llibertat».  

 Comentaris

envia el comentari