ARA MATEIX

🚧 Importants retards de Rodalies al Maresme per un tall a les vies

La UB retira el doctorat de l'exdirigent convergent Marc Guerrero per plagi

L'any 2015, Jaume Urgell va posar en relleu que Guerrero havia plagiat 4 pàgines de la seva tesi
Marc Guerrero, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

La polèmica sobre els màsters i els estudis falsos esquitxa ara el PDeCAT. La cacera de bruixes iniciada amb la figura de Cristina Cifuentes i prosseguida per Pablo Casado i Carmen Montón, sembla que podria estendre la seva ombra al PDeCAT. I és que la Universitat de Barcelona (UB) ha anunciat aquest divendres, 4 d’octubre’ que retirarà el títol de doctorat en Ciències Socials a Marc Guerrero, líder del sector liberal del partit.

 

Guerrero, exmembre de la parcel·la executiva de Convergència Democràtica de Catalunya, veuria ara com la universitat barcelonina li retira la seva tesi per, presumptament, haver plagiat diverses pàgines. Segons avança ‘El País’, Guerrero va obtenir la qualificació ‘cum laude’, tot i que ara la UB li hauria retirat el títol.

 

Guerrero, acusat de plagi

La tesi, titulada ‘La identitat en l’actuació exterior subestatal: actuacions governamentals a Catalunya i de l’estat de Washington’, ja va ser posada en dubte a finals de l’any 2015. Aleshores, Jaume Urgell, autor del llibre ‘Donar protagonisme a Catalunya’, va denunciar que la tesi de Guerrero plagiava íntegrament fins a 4 pàgines del seu escrit. També assegurava, d’altra banda, que en copiava l’estructura argumental.

 

Tot i la denúncia presentada fa tres anys, Urgell mai va rebre una resposta concloent. El procés, així mateix, es va acabar demorant fins que aquest divendres, 4 d’octubre, la Universitat de Barcelona ha assegurat que retirarà la tesi de Marc Guerrero per detecció de plagi.

 

L'executiva del PDeCAT, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

 

Guerrero ho va negar i va incriminar Urgell

Segons explica ‘El Periódico’, Marc Guerrero va reiterar que no havia plagiat i, en aquest sentit, va explicar que havia optat per emprendre accions legals contra Jaume Urgell. Guerrero al·legava que incriminava Urgell per difamació.

 

Finalment, el mateix Guerrero va insinuava que l’acció de Jaume Urgell  anava més enllà d’una simple acció personal perquè, segons ell, tot plegat formava part d’una «motivació política sense tenir en compte la base acadèmica».