Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La UdG i la UB aproven un sistema d'avaluació alternatiu perquè els estudiants es puguin mobilitzar

Els alumnes es podran acollir a una avaluació final

La UdG ha aprovat un sistema d'avaluació complementari   | UdG

El claustre extraordinari de la Universitat de Girona (UdG) ha aprovat una proposta dels estudiants per implantar un sistema d'avaluació alternatiu perquè els alumnes puguin anar a les mobilitzacions. La proposta, aprovada per assentiment, busca garantir que l'alumnat que vol anar a classe ho pugui fer sense trobar-se amb piquets que bloquegin l'accés i que els universitaris que volen sumar-se a les manifestacions arran de la sentència del Tribunal Suprem no perdin el curs. Segons l'acord, els alumnes que ho sol·licitin podran anar a examen final. La proposta l'haurà d'aprovar ara el Consell de Govern. El claustre també ha aprovat amb el 84% dels vots a favor un manifest de rebuig a la sentència.

  

«Aquesta setmana, un col·lectiu important d'estudiants es manifestava a tots els centres amb demandes molt clares: exigir que es facilités la conciliació entre les mobilitzacions i la llibertat d'expressió amb l'avaluació ordinària», ha recordat, el representant dels estudiants, Isaac Coronas. En paral·lel, hi havia alumnes que reclamaven el seu dret a continuar les classes amb normalitat.  Per això, el Consell d'Estudiants ha treballat intensament per arribar a una solució pactada que arrossegui el consens.

Imatge arxiu Facultat Matemàtiques UB
La Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la UB també ha aprovat un sistema d'avaluació alternatiu | UB

La UB també se suma a l'avaluació alternativa

Per la seva part,  la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona (UB) ha enviat un comunicat als seus estudiants indicant que s'ampliarà el termini d'acolliment a l'avaluació única fins al 5  de novembre. També han assenyalat que els exàmens parcials es canvien de dia.

En el comunicat es demana al professorat que «minimitzi l'impacte de la pèrdua de classes en l'avaluació dels estudiants, reprogramant activitats avaluables o d'assistència obligatòria i dates de lliurament, en la mesura que sigui factible». Finalment, s'insta tots els col·lectius que «no dificultin de cap manera l'accés als espais de la Facultat» tot respectant a les persones que es volen manifestar així com aquelles que volen participar en les activitats docents. A la UB han arribat a aquest acord un total de  nou facultats: la de Filosofia, Geografia i Història, Dret, Física, Química, Educació, Farmàcia i Ciències de l'Alimentació i Psicologia. 

També et pot interessar...