Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La UGT de Catalunya demanarà l'indult per a Dolors Bassa

Ho ha confirmat el secretari general de l'organització, Camil Ros, a Catalunya Ràdio

Dolors Bassa està empresonada a Puig de les Basses. | CatalunyaDiari.cat

El sindicat UGT de Catalunya demanarà l'indult per a l'ex consellera Dolors Bassa. Així ho ha confirmat aquest dijous, 9 de gener, a primera hora del matí, el secretari general de l'organització, Camil Ros, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'. «Tenim el deure moral de demanar l’indult de la Dolors. I no com a rendició. És una persona molt compromesa, i que ens l’estimem molt», ha dit Ros als micròfons de l'emissora pública.

Cal recordar que Dolors Bassa va ser la secretària general de la UGT a les comarques de Girona entre els anys 2008 i 2015, quan va abandonar el càrrec a poques setmanes d'assumir, proposada per ERC, la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies. Bassa es troba empresonada actualment al centre penitenciari de Puig de les Basses, a Figueres (Alt Empordà), després que el 23 de març de 2018 el jutge instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, en dictés l'empresonament.

Una condemna molt contundent i polèmica per a Bassa

El passat 14 d'octubre, el Tribunal Suprem feia públic que condemnava Bassa a dotze anys de presó per delictes de sedició i malversació de fons públics. La seva sentència va ser polèmica perquè se li atribuïen responsabilitats que no tenia en matèria d'Ensenyament. De fet, la defensa de l'exconsellera Dolors Bassa ha presentat un incident de nul·litat contra la sentència del Tribunal Suprem. Un dels arguments principals és aquesta confusió amb la titularitat del Departament d'Ensenyament, quan Bassa era consellera de Treball, Afers Socials i Famílies.

Per tant, diu el recurs,  ella no era la responsable dels punts de votació de l'1-O, que en gran mesura eren escoles. Remarca que no només va posar a disposició del referèndum els centres que depenen del Departament d'Ensenyament, sinó que la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la seva conselleria va recordar que calia complir les ordres judicials, de forma que els centres cívics que volguessin obrir durant el cap de setmana havien de tancar el dia 1 d'octubre a les 6 del matí.

«No es tracta aquest d'un mer error material, sinó determinant per establir la responsabilitat de Bassa, ja que la seva condemna s'ha basat en fets d'altre, de la titular real del Departament d'Ensenyament», deia l'escrit de la defensa de l'exconsellera.

També et pot interessar...