Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del Parlament de Catalunya amb diversos diputats asseguts als seus seients

Les últimes enquestes pel 14-F deixen les eleccions a Catalunya més obertes que mai

'La Razón' publica aquest dilluns un sondeig que dona 31 escons al PSC, ERC i JxCat

Imatge del Parlament de Catalunya amb diversos diputats asseguts als seus seients
El Parlament, més obert que mai segons les darreres enquestes. | Cedida

Catalunya entra en setmana d'eleccions, que se celebraran el proper diumenge, 14 de febrer, amb unes perspectives més obertes que mai. Aquest dilluns, 8 de febrer, és el darrer dia en què la LOREG permet la publicació d'enquestes: a partir de dimarts ja no n'hi haurà, atès que la llei ho prohibeix per tal que no influeixin en la decisió final dels electors. Les enquestes d'aquest dilluns, doncs, són les darreres i, lluny d'assenyalar un guanyador clar, sembla que ajusten cada cop més el triple empat entre el PSC, ERC i JxCat.

Triple empat a 31 diputats

El diari 'La Razón' publica aquest dilluns una nova onada del sondeig d'NC Report. Si la setmana passada situava ERC i JxCat amb 32 escons i el PSC amb 29, la situació s'ajustaria ara fins al punt que les tres formacions obtindrien 31 diputats. El sondeig dona un lleuger avantatge als socialistes amb el 21,5% dels vots, seguits d'ERC amb el 20,3% i JxCat amb el 19,9%. Marges estretíssims que dibuixen l'empat tècnic i que deixen clar que, si la balança s'ha de decantar cap a algun dels tres cantons, ho farà en aquesta darrera i decisiva setmana de campanya.

Per darrere, el sondeig de 'La Razón' apunta que C's obtindrà 14 diputats, millorant lleugerament la seva expectativa; per davant d'En Comú Podem, amb 8; el PP i la CUP, amb 7; i Vox com a darrera força amb 6 escons.

El GESOP manté també estrets marges entre el PSC i ERC, però seguits de molt de prop per JxCat

Però aquesta no és l'única enquesta que s'ha publicat en les darreres hores. Aquest diumenge, 7 de febrer, a darrera hora del vespre, 'El Periódico' feia públic un estudi del GESOP que assegura que el PSC i ERC empatarien en primera posició, seguits de prop per JxCat que se situaria en tercer lloc a les eleccions del 14-F. Segons el sondeig, tant els republicans com els socialistes podrien obtenir entre 32 i 34 diputats, seguits del partit encapçalat per Laura Borràs, que esdevindria tercera força amb 29-31 escons.

Ciutadans baixaria fins als 9-10 escons, així com el PPC, que podria passar de tenir-ne 4 a 3. Pel que fa als comuns i la CUP, el sondeig preveu que pugin fins a un màxim de 9 diputats. El PDeCat quedaria fora del Parlament, mentre que Vox entraria amb 8-9 escons. El sondeig també preveu una davallada en la participació que podria caure per sota del 60%.