Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els ultres intenten boicotejar la presentació del llibre de Pablo Iglesias

Diversos joves van irrompre a l’acte que estava celebrant el líder de Podemos a Barcelona al crit de «fora Podemos, aquí no us volem!»

El grup d'ultres van cridar consignes com «visca Franco» i «no doneu diners a moros i a negres»
El grup d'ultres van cridar consignes com «visca Franco» i «no doneu diners a moros i a negres» | Twitter

Un grup d’ultres va intentar boicotejar l’acte de presentació del nou llibre de Pablo Iglesias i Enric Juliana, que tenia lloc ahir a la Casa del Llibre de Barcelona. Els joves van irrompre en ple esdeveniment al crit de «fora Podemos, aquí no us volem!», i posteriorment van esperar al líder de la formació morada i el van increpar, dedicant-li tota classe d’improperis.

[predef]sorteig-cat-147[/predef]

Els ultres van irrompre onejant banderes espanyoles

Ahir a la tarda,  Pablo Iglesias i Enric Juliana presentaven oficialment el seu nou llibre, Nudo España, i estaven analitzant els resultats electorals andalusos i l’entrada de VOX al Parlament quan  una desena de joves, encaputxats i amb la cara tapada, van irrompre a la Casa del Llibre onejant banderes espanyoles  mentre cridaven la consigna següent: «fora Podemos, aquí no us volem!».

El líder de la formació va intentar mantenir la calma, declarant que «la millor resposta és seguir amb la presentació», a la vegada que els assistents responien als crits dels ultres replicant coses com «sí que es pot» o «no passaran».

Poc després,  els encarregats de la seguretat expulsaven els exaltats i tancaven la porta per evitar que es repetissin escenes similars, no sense abans haver d’evitar que un dels radicals s’apropés a Iglesias amb intencions no gaire pacífiques.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

«Nosaltres sí que som catalans»

Però els extremistes no n’havien tingut suficient, així que van decidir esperar Iglesias a la sortida del local per continuar exercint pressió. Quan el líder de Podemos abandonava la casa del Llibre, els ultres el seguien increpant, dedicant-li insults com ara «maricó», «fill de puta», «rata» i «pallús».

El grup estava format per una majoria de gent feixista, xenòfoba i supremacista, tal com ells mateixos es van encarregar de demostrar en cridar coses com «visca Franco», «no doneu diners a moros i a negres», «nosaltres sí que som d’aquí i defensem a la nostra gent»  i «nosaltres sí que som catalans».

Per acabar, i un cop Iglesias ja havia marxat, els fanàtics de la ultradreta van intentar localitzar a un altre dels assistents a l’acte, però la rapidesa de la policia va ser clau per evitar que es produïssin incidents majors. Amb tot, van seguir assetjant tothom que passava per allí, i es van passar més de vint minuts proferint insults i tota mena de menyspreus a les persones que sortien de la presentació.