Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Paperetes de les eleccions 10-N.

Unión de Todos, el fanalet vermell de les eleccions amb 31 vots

Aquest partit es presentava exclusivament a la província de Terol i repeteix l'última posició del 28-A

Paperetes de les eleccions 10-N.
UDT ha estat la formació amb menys vots a tot l'Estat | Laia Solanellas

Tot i ser una de les províncies de l'anomenada 'Espanya buidada', Terol ha protagonitzat dues de les notícies de la jornada electoral. La que ha tingut més ressò, ha estat l'èxit de la plataforma Teruel Existe, guanyant en aquesta província i aconseguint 1 diputat. Però és que en aquesta circumscripció aragonesa també es pot trobar el fanalet vermell d'aquestes eleccions. 

Aquest poc buscat honor ha sigut per  Unión de Todos (UDT) que només ha sumat 31 vots i no pot presumir de grans resultats com altres partits. Tot i això El partit liderat per la hispana-nigeriana Helen Mukoro Idisi aconseguia millorar els seus resultats respecte a l'abril, sumant 3 nous vots. Aquesta formació, que es va crear a Xàbia (Alacant) abans de la seva mudança a l'Aragó,  porta des de 2015 situant-se entre les pitjors tot i les seves promeses d'igualtat, transparència i compromís social. 

La resta de partits per la cua

A continuació d'UDT, s'ha situat el partit gallec Converxencia 21. Les seves propostes per defensar els interessos de la seva comunitat no van convèncer als electors de Lugo, província on es presentava, on només va aconseguir 64 paperetes.  Sorprèn, ja que no fa tants anys, el 2011, va arribar a comptar amb 1.426 vots.

La tercera candidatura menys votada va ser la d'Izquierda Anticapitalista Revolucionaria, amb 144, seguida de Democracia Plural amb 210.  El 'top cinc' el tanca un partit que, tot i les seves sigles, no li haurà fet gens de gràcia el seu resultat de 229 vots a Jaén: el Republicano Independiente Solidario Andaluz (RISA). 

També et pot interessar...