Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Votació dels Pressupostos de 2020 de la Generalitat de Catalunya el 24 d'abril

Units insta el Govern a suprimir les assignacions a excàrrecs públics en lloc d'augmentar-les

La formació de Ramón Espadaler constata una «insensibilitat» en la pujada de sous a expresidents

Votació dels Pressupostos de 2020 de la Generalitat de Catalunya el 24 d'abril
El Parlament va aprovar el passat dijous una pujada de sous a expresidents i exconsellers inferior a l'1% | Catalunya Diari

Units per Avançar ha emplaçat aquest diumenge el  Govern català a fer marxa enrere i eliminar les assignacions als excàrrecs públics enlloc «d'augmentar els honoraris». En un comunicat, la formació de Ramon Espadaler ha dit que augmentar aquests sous és «inconcebible» en temps de crisi econòmica i que la dignitat  política passa pel «lideratge moral» dels seus protagonistes.

L'organització ha convidat l'executiu a rectificar  la mesura i ha constatat que demostra la «insensibilitat» i «incapacitat» de l'executiu de liderar la recuperació econòmica. Units ha afirmat que la política s'ha de retribuir com a «qualsevol altra activitat social» amb salaris que atreguin i retinguin els bons servidors públics així com una dignificació a la dedicació pública.

Units aposta per augmentar la transparència i eliminar «privilegis»

Units ha defensat un tractament de les retribucions públiques «semblant a les retribucions mitjanes dels diversos sectors econòmics i socials». Han subratllat que la crisi actual obliga a atreure els millors professionals per a l'acció pública amb el màxim de «transparència» i eliminant «privilegis».

«En temps de crisi, tots els ciutadans estarem sotmesos a una revisió de la nostra retribució, i el Parlament i el Govern de la Generalitat no poden quedar al marge», han alertat. Per tot plegat, han explicat que ultimen una proposta de racionalització de l'administració pública que contemplarà qüestions com la reducció del nombre d'alts càrrecs, les conselleries, el personal de lliure designació i l'eliminació de duplicitats entre administracions.