Iñaki Urdangarin ja ha utilitzat dues de les trucades que pot fer a l'exterior de la presó

Una ha sigut per parlar amb la seva dona i l'altre per parlar amb la seva mare

urdangarin
Iñaki Urdangarin | Cedida

Iñaki Urdangarin porta ja uns dies a la presó de Brieva, a Àvila, allà haurà de complir una condemna de cinc anys i deu mesos per la seva implicació al cas Nóos. Aquest passat dilluns dia 18 va ingressar a la presó i ha estat molt poc el que ha trigat el marit de la infanta Cristina a fer ús del seu dret a realitzar trucades a l’exterior.

En total té 50 minuts de trucades per fer al mes, el que equival a deu trucades de cinc minuts cadascuna i l’ex duc de Palma ja n’ha fet servir dues. Els primers dies a la presó són bastant difícils i Urdangarin ja ha volgut sentir la veu de la seva dona i de la seva mare en aquestes primeres jornades empresonat.

Iñaki Urdangarin truca a la seva mare i a la infanta Cristina

Així doncs, primer de tot va decidir trucar a la seva dona, la infanta Cristina. Poc més va trigar a trucar també la seva mare, ho va fer justament l’endemà. Qui sap si aquestes trucades han estat per tranquil·litzar aquestes dues persones importants de la seva vida o més aviat per parlar amb elles i tranquil·litzar-se ell mateix.

I és que per Iñaki Urdangarin no serà una etapa fàcil de la seva vida. Així ho va anunciar ja fa uns dies un expert en psiquiatria forense que assegura que l’aïllament del marit de la infanta Cristina serà «un càstig afegit» per ell.

Urdangarín y la infanta Cristina viajarán a Ginebra este fin de semana
Urdangarín amb la infanta Cristina  | Cedida.

 

D’aquesta forma, Iñaki Urdangarin es recolzarà molt en totes les possibilitats de tenir contacte amb l’exterior, especialment amb les persones que estima. A més de les trucades, podrà tenir un vis a vis al mes que pot ser íntim, només amb la seva dona, o familiar. També se li concedeixen 40 minuts a la setmana de contacte a través del locutori.

La religió, el refugi d’Urdangarin

Per poder superar aquesta nova i difícil etapa de la seva vida Iñaki Urdangarin es refugia en la religió. «Va ser un dels condicionants que van influir en l'elecció d'aquesta presó de dones», assegura Pilar Eyre.

L'experta en temes de la Casa Reia afirma que Urdangarin s'hauria emportat «un rosari i una imatge de la verge Blanca, patrona de Vitòria, que li va regalar la seva mare quan era petit» a la presó. A més, diu també que només entrar a presó va preguntar pels serveis religiosos i les hores a què es feien.


Comentaris

envia el comentari