IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

⛪ El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguin el matrimoni entre parelles homosexuals

Urgent: L'Ajuntament de Barcelona planta cara al 155

S'ha pres la decisió al Ple d'aquest dijous

Aquest dijous, 2 de novembre, el ple municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat reconèixer el Govern de la Generalitat —que presideix Carles Puigdemont—, com el «legítim» de Catalunya, segons informa ‘Nació Digital’. Tanmateix, reconeixen el Parlament, ambdós escollits democràticament en les eleccions del 27 de setembre del 2015, com a l’«únic representant legítim del poble de Catalunya». Aquest punt reconeix el govern català com a legítim i rebutja l’aplicació del 155 per part del govern espanyol. Ha estat presentada per ERC i ha comptat amb el suport de BComú, el Grup Demòcrata –el PDECat-, la CUP i el regidor no adscrit, i amb el vot en contra de C's, el PSC i el PP. A més, des de la CUP es demanava «reconèixer» la declaració d’independència i la proclamació de la República. La proposta s’ha debatut, però la votació s’ha dut per separat. BComú ha votat en contra del text de la CUP. Queda pendent la votació d’una proposta presentada pel PP per rebutjar la DUI. 

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha considerat que el govern català —actualment cessat—, és «legítim», tot i que, «va cometre errors importants». Pisarello, ha defensat que, «Això no justifica cap resposta de revenja del PP», i acusa el govern central d’haver actuat «de manera il·legítima vulnerant la Constitució i principis bàsics de l'estat de dret», com amb l'aplicació del 155. El primer tinent d’alcalde, reclama l’«amnistia», per les persones «encausades» per motius polítics. Pisarello s’ha definit «republicà». La seva valoració sobre la República, considera que, «cal defensar un republicanisme», amb «bases sòlides», i que no sigui estrictament un «estat mental». 

Carmen Andrés, del grup municipal del PSC, defensa les eleccions del 21 de desembre convocades per Rajoy. Andrés argumenta que estan «legitimades», per les forces polítiques que, «han dit que s'hi presentaran» —incloent als partits independentistes—. El PSC defensa les eleccions catalanes com una «oportunitat», per obrir un «nou escenari d'entesa». ERC defensea «legítim», i «legal», l'executiu de Puigdemont. El president del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, veu «inacceptable» que el PSC segueixi governant amb Colau, pel suport socialista a l'aplicació de l'article 155 contra Catalunya: «És necessari que a l'Ajuntament hi hagi un pacte democràtic per fer front al 155». La CUP ha advertit a l'estat espanyol que, «no podran cessar legítim Govern de la República encara que romangui a l'exili o entre reixes», i ha afegit: "Que ningú dubti que l'Estat trobarà en nosaltres el seu pitjor malson». Alberto Fernández Díaz del Partit Popular ha avisat que, «el deliri independentista» tindrà conseqüències.


Comentaris

envia el comentari