IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Urkullu diposita a Poblet la documentació sobre el seu paper en el procés català

El lehendakari basc ha donat una de les tres còpies sobre el seu paper com a interlocutor en el procés que es conservaran a l'Arxiu Montserrat Tarradellas del Monestir de Poblet

El lehendakari Urkullu i Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu. | EspañaDiario.es

El lehendakari basc, Iñigo Urkullu, ha dipositat la documentació sobre el seu paper d’interlocutor en el procés català a l’Arxiu Tarradellas del Monestir de Poblet. Es tracta d’una de les tres còpies que existeixen d’aquests documents, que seran conservats a l’arxiu i que no es faran públics fins a la seva desclassificació, segons han posat de manifest des de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià.

La donació d’Urkullu consta de més de 300 documents en els quals s’inclouen des de cartes, fins a correus electrònics o anotacions de caràcter personal dels dies previs al 27 d’octubre de 2017, dates en què Urkullu va exercir de mediador entre Carles Puigdemont i Mariano Rajoy.

Aquesta documentació no es pot consultar, de moment, i es podrà fer quan el donant en concedeixi el permís i, en tot cas, no abans de la sentència del Tribunal Suprem, segons han aclarit des de l’Arxiu Tarradellas a través de les xarxes socials.

La directora de l’Arxiu Tarradellas, Núria Gavarró, en declaracions a Ràdio Montblanc, ha destacat la importància d’aquesta donació, ja que «ens farà comprendre d’aquí a uns anys què va passar en uns fets històrics tan importants com l’1 d’octubre del 2017».

En aquest sentit, la directora de l’Arxiu ha valorat de forma molt positiva que el lehendakari hagi pensat en el Monestir de Poblet per dipositar una de les còpies dels documents perquè «d’aquí a uns anys ens permetrà entendre una època històrica de Catalunya i les generacions futures voldran conèixer què va passar».

Interior de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, a Poblet.
Interior de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, a Poblet. | Cedida

 

Les altres dues còpies es dipositaran al País Basc

La documentació que s'ha donat al Monestir de Poblet és només una de les tres còpies que s'han fet dels documents sobre el paper d'Urkullu com a interlocutor entre els governs català i espanyol. Les altres dues es dipositaran a l'arxiu del País Basc i l'altra a l'Arxiu del PNV, ambdós a Bilbao. 


Comentaris

envia el comentari