YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El sindicat policial USPAC demana a Torra que intervingui per a millorar les condicions dels Mossos

En la carta emesa al president, els agents denuncien que les hores extra es paguin per sota de les regulars i fan menció a la discriminació a les dones dins el cos

Imatge arxiu Quim Torra i Mossos
Imatge arxiu Quim Torra i Mossos | Cedida

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC), independent i lliure dels Mossos però integrada pels seus membres, ha denunciat les condicions en què treballen els agents. Paral·lelament, han reclamat al Govern una implicació en el conflicte laboral per trobar una solució arribant a un acord entre ambdues parts. Així mateix, el sindicat recorda el moment en què el president de la Generalitat va intervenir durant la vaga de taxistes envers la problemàtica de les llicències VTC i insisteix en la necessitat de fer-ho en el sector policial. 

En una carta enviada a Interior, USPAC lamenta que Torra ignorés la sol·licitut de mediació del conflicte presentada el maig passat, i, en la mateixa línia, alerta de l'amenaça que pot suposar, ja que la seguretat «està en risc». El sindicat policial demana la convocatòria d'una reunió entre la Generalitat i les agrupacions per assolir l'acord esmentat.  

Lamenten com Torra tracta els Mossos

«A banda de crear la seva guàrdia pretoriana particular, clandestina secreta i fora de tot control (per a això sí que hi ha diners), què ha fet per nosaltres? Què fa per nosaltres com a comandament suprem del nostre cos? Què hem de fer perquè ens vegi? 'Apretar'?», continua el text després de criticar que Torra utilitzi els Mossos «quan li va bé per als seus interessos». D'altra banda, el sindicat assegura que «li queda massa gran» la paraula dignitat «dignitat», ja que, tal com figura en l'últim paràgraf de la missiva, tracta el cos policial «com els pitjors funcionaris de l'administració pública». 

El principals punts a resoldre

Els mossos adherits a l'USPAC denuncien, entre d'altres, que les hores extraordinàries es paguen per sota de les regulars, i, en la mateixa línia, critiquen que els alts càrrecs modifiquen els horaris a la seva voluntat. Un altre punt que qualifiquen necessari a solucionar té a veure amb una qüestió de gènere: «S'ha discriminat i es continua discriminant a la dona pel fet de ser dona», recorden. A més, asseguren que la Generalitat s'oposa a la indemnització per lesions en actes de servei. «Què vol vostè? Que intervinguem demà enmig d'una baralla quan l'administració destina tots els seus recursos per no recompensar-nos econòmicament pels danys que patim?», pregunta el sindicat.

Finalment, USPAC, malgrat criticar la gestió i la manca d'intervenció de Quim Torra, li recorda que «ell és el president» i que està en les seves mans acordar un pacte que posi solució a la precarietat del cos autonòmic. Ara bé, en la carta que s'adjunta una proposta amb els diversos punts a resoldre —alguns esmentats anteriorment— assenyalen estar oberts a propostes d'altres sindicats

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari