Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge arxiu Manuel Valls

Valls nega la salutació a Torra en la recepció institucional als regidors a la Generalitat

Ha esgrimit que «el seu discurs al Parlament parlant de mi com a casta va ser un escàndol»

Imatge arxiu Manuel Valls
Manuel Valls ha negat la salutació a Torra a la recepció a la Generalitat | Cedida

 

El regidor de la plataforma Barcelona pel Canvi-Cs i exprimer ministre francès, Manuel Valls, s'ha negat a saludar el president de la Generalitat, Quim Torra,  durant la recepció institucional a Palau amb els nous regidors de l'Ajuntament de Barcelona. Valls no ha volgut donar la mà a Torra, que ha anat saludant un per un tots els regidors que han estat a l'acte.

«No li he donat la mà a Torra al Palau de la Generalitat perquè el seu discurs al Parlament parlant de mi com a casta va ser un escàndol», ha dit Valls en un missatge a Twitter. L'exprimer ministre francès tampoc ha aplaudit el discurs del President, gest que ha compartit el líder municipal del PSC, Jaume Collboni.

Forn i els regidors del PP, els grans absents

Per la seva banda, els dos regidors del PPC, encapçalats per Josep Bou, han rebutjat participar en la recepció de Palau. Segons ja va anunciar la formació, no volien participar en un «aquelarre independentista».

Imatge recepció generalitat
Quim Torra, Ada Colau i la resta de caps de llista a l'acte al Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari

 

El regidor de JxCat Joaquim Forn no ha pogut participar de l'acte institucionalperquè li va prohibir el Suprem, que va exigir que marxés cap a Soto del Real «sense dilacions». Tant Torra com Colau han lamentat que el regidor de JxCat Joaquim Forn no pogués ser a l'acte institucional a Palau. «No podem acceptar ni normalitzar que només estigui lliure unes hores, és un regidor electe amb tots els seus drets», ha assegurat el president. 

Torra demana a Colau que defensi els «drets i llibertats del país» 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que la ciutat té «una responsabilitat immensa» en la defensa dels «drets i llibertats del país». En la recepció oficial a Palau dels nous regidors de l'Ajuntament i de la reelegida alcaldessa, Torra també ha fet una crida a tots els alcaldes i alcaldesses del país i els seus regidors a ser «baluards de les llibertats i els drets».

També et pot interessar...