Valls demana un pacte entre el PSOE, PP i C's per aïllar VOX

El candidat a l'alcaldia de Barcelona afirma que per això cal «generositat, responsabilitat i sentit d'Estat»

Manuel Valls ha demanat un pacte per aïllar VOX
Manuel Valls ha demanat un pacte per aïllar VOX | CatalunyaDiari.cat

Manuel Valls ha tornat a censurar el pacte entre Ciutadans i VOX a Andalusia. El candidat a l'alcaldia de Barcelona i exprimer ministre francès, en aquest sentit, ha arribat a demanar un pacte entre el PSOE, el PP i Ciutadans per aïllar VOX i «no deixar espais als populistes, d'esquerres i dretes» i als «nacionalistes irredempts».

«No es pot treballar amb els separatistes que volen trencar Europa, Espanya, i Catalunya ni es pot buscar el diàleg amb qui vol implantar un sistema de convivència –l'extrema dreta- que no es correspon amb les màximes de llibertat, igualtat, tolerància i justícia», ha explicat en un article a 'El País' que signa amb l'exdiputat del PSOE César Giner i amb el qual es desmarca de Ciutadans, que negocia un pacte de govern a Andalusia amb PP i Vox.

Per tot plegat, segons Valls, «aquesta solució reclama generositat, responsabilitat i sentit d'Estat» i suggereix plantejar un pacte d'Estat «a imatge dels pacte de la Moncloa» que inclogui diversos eixos, entre els quals Europa, la Constitució i Catalunya, entre d'altres.

El diàleg, el pal de paller de Valls

Sobre la qüestió catalana, el candidat de Ciutadans creu que «cal dialogar per impulsar la riquesa de la seva diversitat, el seu protagonisme polític i la seva competitivitat econòmica, social i cultural en el marc del projecte d'Espanya i Europa», mentre que sobre la Constitució aposta per una actualització del text «com s'ha fet el en països de millor tradició constitucional».

Manuel Valls afirma que és el candidat de les «elits»
Manuel Valls va afirmar que és el candidat de les «elits» | CatalunyaDiari.cat

 

  

les eleccions andaluses com «la segona implosió» del que denomina «paradigma socialdemòcrata»

Concretament, Valls considera que amb l'auge de l'extrema dreta l'Estat canalitza «moltes emocions extremistes mal canalitzades». «L'absència de resposta dels governs al problema del poder territorial provoca la pujada de l'extrema dreta, caminem cap al model polític francès o italià», assenyala el candidat de Ciutadans.


Comentaris

envia el comentari