Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manuel Valls

Valls proposa traslladar el Parlament a les Glòries perquè sigui «un dels centres de Barcelona»

L'alcaldable també proposa convertir la Ciutadella en un «gran parc científic»

Manuel Valls
Manuel Valls assegura que a les eleccions caldrà triar entre independentisme, populisme o la seva candidatura | Cedida

 

L'exprimer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha proposat que el Parlament es traslladi a les Glòries per fer de la Ciutadella un «gran parc científic». Per a Valls, les Glòries han de ser «un dels centres de Barcelona», com va imaginar Ildefons Cerdà, i per això vol aprofitar les obres de la plaça per construir-hi un nou Parlament.

Es tracta d'una de les iniciatives del seu programa electoral, que preveu un edifici «emblemàtic, modern i polivalent que miri cap al futur» per acollir la cambra catalana. Aprofitant una atenció als mitjans, també ha advertit que a les eleccions del 26 de maig caldrà triar entre l'independentisme, el populisme o el seu projecte

Manuel Valls
Un home ha acusat de «feixista» a Manuel Valls mentre atenia la premsa  | CatalunyaDiari.cat

 

La Ciutadella, un parc científic

Des de la mateixa plaça de les Glòries, ha recordat que la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha proposat fer de la Ciutadella un pol de recerca i ha defensat aquest projecte «que ha d'anar fins al mar». Per això, ha reivindicat «una gran aliança entre la ciutat, les universitats, la biomedicina i la ciència». «No som un poble ni una capital provinciana, som una gran capital d'Europa i reivindiquem la cocapitalitat per Espanya», ha afegit.

Acompanyat de membres de la seva candidatura com María Luz Guilarte, Celestino Corbacho i Eva Parera, Valls ha insistit que  les eleccions municipals són «les més importants de la història democràtica de Barcelona» i que determinaran si governa «el separatisme i l'aïllament de la ciutat», «el populisme i el desordre i empobriment» o bé la seva llista, que ha definit com «el canvi».

Mentre atenia la premsa, un home ha increpat Valls i l'ha acusat de «feixista». El candidat de Barcelona pel Canvi-Cs li ha respost que «els feixistes són els que volen impedir el debat democràtic» i ha celebrat que aquestes situacions són poc habituals «perquè els barcelonins són en general molt amables».

També et pot interessar