Manuel Valls decidirà al setembre si es presenta com alcalde a Barcelona

L’exprimer ministre francès encapçalaria una llista electoral constitucionalista

Manuel Valls anunciarà al setembre si es presenta com alcalde a Barcelona
Manuel Valls anunciarà al setembre si es presenta com alcalde a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

El nom de Manuel Valls com a possible candidat a l'alcaldia de Barcelona no ha deixat de sonar en els darrers mesos i ell mateix va reconèixer que s'estava plantejant aquesta possibilitat. Des d'aleshores, els rumors que encapçalaria la llista de Ciutadans han crescut com l'escuma a causa de la seva amistat amb Albert Rivera, però segons explica 'El Periódico' això hauria molestat al PP i a Societat Civil Catalana.

I és que les primeres relacions de Valls amb la política catalana van ser amb Societat Civil Catalana. A més, el mateix ex-primer ministre francès ha assegurat que en cas de ser alcaldable per Barcelona no ho seria de cap partit sinó d'una plataforma que representés l'espai unionista que lluita contra l'independentisme. En aquest aspecte, el PSC ja es va desmarcar ràpidament i, tot i no confirmar-ho, sembla que el PP tampoc s'hi sumaria.

Setembre, mes clau

Ara, Valls ha avançat a 'Le Monde' que el pròxim mes de setembre anunciarà si finalment es presenta a l'alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals de 2019. Seria com a candidat en una llista constitucionalista en la qual hi hauria personalitats de diferents partits polítics i de grups de la societat civil. «Estem ultimant aquesta candidatura per guanyar el separatisme i a Colau a Barcelona i en poques setmanes podrem concretar això», reconeixia Albert Rivera fa uns dies.

Valls explica al diari francès que la seva intenció és «tornar a donar optimisme a la ciutat, amb un projecte de futur i bona gestió». Tot i això, diu que encara «continuo en fase de reflexió» i no prendrà una decisió fins setembre «perquè es tracta d'un canvi de vida i no només de vida política». I és que en cas d'acceptar la proposta, Valls s'hauria de mudar a Barcelona i, segurament, renunciar a l'acte de diputat francès.

Manuel Valls, al costat d'Albert Rivera, en una manifestació unionista a Barcelona
Manuel Valls, al costat d'Albert Rivera, en una manifestació unionista a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Ciutadans, l'únic que dona suport a la iniciativa

Si Valls s'acaba presentant, serà «com independent en una plataforma amplia de personalitats que vinguin de formacions polítiques diferents, però també de catalanistes i membres de la societat civil». «Ciutadans donaria suport a aquesta iniciativa», ha assegurat, abans de reconèixer que en els darrers mesos ja ha visitat Barcelona en diverses ocasions per posar-se en contacte amb persones del món cultural i dels negocis.

Per la seva banda, des del primer moment en què va sortir el rumor d'una possible llista unitària, el PSC es va desmarcar completament. De fet, cal recordar que els socialistes han estat els primers en anunciar de forma oficial que Jaume Collboni repetirà com a candidat a l'alcaldia de Barcelona.

En canvi, el PP encara no ha anunciat el seu candidat, tot i que sembla que tampoc tenen intenció de sumar-se a la llista unitària. El secretari general dels populars, Teodoro García Ejea, ha apuntat que no han mantingut cap contacte sobre aquesta plataforma constitucionalista i ha defensat presentar-se per separat. «Treballarem en Barcelona, com a la resta d'Espanya, amb candidatures del PP i de persones que s'identifiquin amb el nostre projecte», ha afirmat, indicant que serà a partir de setembre quan s'esculli el candidat


Comentaris

envia el comentari