Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Comín i Puigdemont

Els Verds s'oposen a l'entrada de Puigdemont i Comín al seu eurogrup

El co-president dels ecologistes critica la proximitat dels dos eurodiputats amb els flamencs de l'N-VA

Comín i Puigdemont
Els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín, en una imatge d'arxiu. | ACN

El grup parlamentari dels Verds a l'Eurocambra considera com un «problema» la petició dels eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín d'adherir-se al grup dels Verds/ALE, tot i que la debatran en les properes setmanes, segons ha assegurat el seu co-president, Philippe Lamberts, en roda de premsa a Estrasburg. Segons Lamberts, és «incongruent» que els dos independentistes catalans plantegin entrar a un grup «oposat al dels seus millors amics belgues», de l'N-VA.

El partit flamenc, que és al grup dels Conservadors i Reformistes Europeus a la cambra on també hi ha Vox, ha donat suport explícit, i fins i tot logístic en les primeres setmanes, als exiliats des de la seva arribada a Bèlgica. «La lògica conduiria al fet que aquestes dues persones s'unissin al grup dels seus millor amics», ha dit Lamberts.

Puigdemont i Comín compten amb el vistiplau d'ALE, el grup on hi ha ERC

Puigdemont i Comín van demanar la seva adhesió als Verds/ALE, una coalició entre els ecologistes, on s'integra l'eurodiputat dels comuns Ernest Urtasun, i l'Aliança Lliure Europea, el partit on hi ha les formacions de caire independentista i que compta amb ERC entre els seus membres.

De fet,  l'eurodiputada dels republicans Diana Riba, la parella de Raül Romeva, va ser qui abans de les festes de Nadal  va iniciar els tràmits perquè Puigdemont i Comín s'integressin al subgrup de l'Aliança Lliure Europea, dins del grup parlamentari dels Verds.

Si bé ALE accepta als dos independentistes, la decisió d'admetre's necessita dels vist-i-plau dels Verds, que aquest dimarts han admès per primera vegada públicament que per a ells suposa «un problema».

També et pot interessar...