Alba Vergés, consellera de Salut, intervenint en un Ple el 5 de març

Vergés critica que el desconfinament per fases s'ha convertit en un «concurs»

La consellera de Salut considera que les fases generen un «embolic mental»

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha criticat aquest divendres en comissió parlamentària el desconfinament per  fases perquè, ha afirmat, s'ha convertit «en una mena de concurs» i ha generat un «embolic mental» a la població sobre què es pot fer i què no.

«Les fases estan desfasant mentalment a tothom», ha dit sobre el procés traçat pel Ministeri de Sanitat per a la desescalada després de la primera gran onada de la pandèmia del coronavirus. Vergés aposta per «missatges clars, independentment de la fase», que són, per a la titular de Salut, protegir la població més vulnerable, sobretot la gent gran; trencar les cadenes de transmissió del virus reduint el nombre de contactes i mantenir les mesures d'higiene, com el rentat de mans.

«La segona fase de la pandèmia l'haurem d'afrontar sense ell»

D'altra banda, Vergés ha agraït aquest divendres la tasca duta a terme pel secretari de Salut Pública, Joan Guix, que dimarts deixarà el seu càrrec per motius de salut. «Deixa pas i, per tant, aquesta segona fase de l'epidèmia l'haurem d'afrontar sense ell però amb tot el seu mestratge», ha dit durant una compareixença telemàtica a la Comissió de Salut del Parlament.

Vergés n'ha destacat que «ha estat al capdavant en tot moment» durant la pandèmia de covid-19, que ha deixat «setmanes dures i complicades». «Hem hagut de fer una feina enorme i ell sempre hi ha sigut», ha assegurat, i l'ha considerat «un referent i una persona que genera confiança a la societat».