Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa.

Vergés diu que els desplaçaments entre regions sanitàries es podran fer a la fase 3

Ho va explicar aquest dilluns, tot i que Pedro Sánchez va dir inicialment que aquests desplaçaments només es podrien fer a la 'nova normalitat'

El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa.
El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa. | ACN

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha posat data als desplaçaments entre regions sanitàries durant les fases de desconfinament. Segons la consellera, aquest tipus de mobilitat s'obrirà en la  fase 3, tot i que setmanes enrere Pedro Sánchez havia advertit que no es podrien fer fins a la nova normalitat, és a dir, fins que no acabés la fase 3. En tot cas, la consellera Vergés ho va deixar clar en les seves declaracions d'aquest dilluns a la tarda:

L'arribada de la fase 3 a Catalunya, el 8 de juny

Si finalment la data que explica Alba Vergés es complís, la mobilitat entre regions sanitàries a Catalunya queda força a prop. Suposant que no hi hagi cap retrocés de fases, si els 'tempos' seguissin com fins ara, les regions sanitàries del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran podrien accedir a la fase 3 el proper 8 de juny.

Set dies més tard, el dia 15, podrien fer-ho la Catalunya Central, Lleida, Girona, l'Alt Penedès i el Garraf; mentre que Barcelona i les regions metropolitanes haurien d'esperar, almenys, fins el 22 de juny.

Salut proposa que Barcelona i les regions metropolitanes promocionin dilluns a la fase 1

El Departament de Salut  ha proposat al Ministeri de Sanitat que, a partir del proper dilluns 25 de maig, Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud  passin a la fase 1, després que aquest dilluns han entrat en l'anomenada fase 0 millorada. De la mateixa manera, el Govern també ha sol·licitat a l'executiu espanyol que les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i l'Alt Pirineu i Aran avancin cap a la 2 el mateix dia.

Aquesta tarda, el Departament de Salut ha enviat al govern espanyol aquesta nova proposta de desconfinament, que ha estat explicada en una reunió entre la consellera de Salut,  Alba Vergés, i els alcaldes i alcaldesses de l'àrea metropolitana; i posteriorment en l'àmbit del Procicat.