Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant

Vergés envia un missatge directe a Ayuso: «Actuï ja d’una manera més contundent per frenar el virus»

La consellera constata que la situació de les dues comunitats és «incomparable»
La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davantVergés ha etzibat un contundent missatge a Isabel Díaz Ayuso | Cedida

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha instat aquest dilluns la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a actuar de forma «més contundent» en lloc de «tapar les seves vergonyes comparant-se amb Catalunya». A través de Twitter, Vergés ha reaccionat així a les declaracions de Díaz Ayuso, que ha indicat que li agradaria veure com s'ordenen confinaments en comarques catalanes amb alts percentatges de casos. Segons Vergés, la situació de Madrid i de Catalunya és «incomparable», i ha adjuntat una gràfica amb dades del Ministeri de Sanitat que ho demostra.

«No vulgui tapar les seves vergonyes comparant-se amb Catalunya, actuï ja d’una manera més contundent per frenar el virus com sempre hem fet des de la Generalitat», ha etzibat la consellera.

 

Salut notifica 679 casos de coronavirus en les darreres 24 hores

El departament de Salut de la Generalitat ha registrat 679 casos positius de coronavirus en les últimes 24 hores, elevant la xifra total de Catalunya des de l'inici de la crisi sanitària a 161.684. A més, ha notificat 14 defuncions, elevant el nombre absolut de morts a 13.319, de les quals 8.098 en hospital o centre sociosanitari, 4.190 en residència, 841 al domicili i 190 que no són classificables per manca d'informació.

Pel que fa als pacients ingressats actualment, la xifra se situa a 791, el que suposa un augment de 14 persones respecte al recompte anterior. A més, un total de 14 pacients es troben ingressats a l'UCI, tres menys que en el balanç anterior. Pel que fa a les residències d'avis, fins ara hi ha hagut 18.355 persones que han donat positiu, de les quals 6.529 han mort i 54 es troben actualment ingressades, una d'elles a l'UCI.

El risc de rebrot a Catalunya està a la baixa després d'uns dies amb un fort ascens. Actualment se situa als 172,35 punts, a diferència dels 194,56 del diumenge, i la velocitat de reproducció de la malaltia es troba en 1,07.