IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El vertiginós ritme polític força els catalans a deixar les activitats d'oci per a última hora

En aquests dies, les manifestacions, convocatòries de suport o anuncis de declaracions institucionals, deixen les sortides d'oci per últim moment

Pla general teatre Kursaal de Manresa
Pla general teatre Kursaal de Manresa | Cedida

Planificar sortides d'oci com anar al teatre, al restaurant o bé al cine són decisions que es prenen a última hora, deixant pas a la immediatesa que genera el vertiginós procés sobiranista d'aquests últims dies, que està alterant els costums dels ciutadans pel que a la programació d'activitats a llarg termini es refereix. Dins del sector de l'oci hi ha diferents opinions, assegura 'Regió 7', respecte si aquest fet està perjudicant o no l'economia, uns diuen que sí i d'altres que no. Restaurants, bars, cinemes i teatres fan front en aquests dies als canvis d'última hora que es poden produir a causa de les manifestacions, convocatòries de suport o anuncis de declaracions institucionals que, comenten, sembla que ho aturen tot. 

Com a exemple, el cuiner Ramon Duocastella, del restaurant Spaghetti de Manresa, comenta que el dia 20 de setembre, quan la Guàrdia Civil va escorcollar el departament d'Economia, «es va notar una baixada de feina». Tot i això, aquest mes d'octubre «es treballa pràcticament igual i veus un ambient normal».
Per altra banda, un altre restaurador manresà, Pep Aligué, creu que la gent «no deixa de fer una cosa que tingui programada», tot al contrari quan no l'ha programat és quan es queda a casa per escoltar la ràdio, anar a les manifestacions, etc. El que sí que afirma obertament que el consum ha baixat dia a dia és Diego Sánchez, responsable de la cadena de restauració Diesa, que considera que «si això es perllonga, tindrem dificultats». «Esperem que de mica en mica es vagi tornant a la normalitat», explica. 

Pel que fa al teatre i cinema, la situació política no ha fet baixar el nombre d'espectadors al teatre Kursaal de Manresa, almenys així ho assegura Jordi Basomba, gerent de l'equipament. La venda d'estrades anticipades han caigut entre un 30% i un 40% però en augmentar l'adquisició de les que es posen a la venda el mateix dia de la funció, acaben tenint el mateix nombre d'espectadors. Basomba indica «que la gent no fa previsions i està a l'expectativa fins a darrera hora».
Jordi Padró, conseller delegat d'Espectacles Padró Cabot SL, que explota els multicines de Manresa, pensa que la baixada en la venda d'entrades no només és deguda a la situació política, tot i que s'ha vist influenciada per aquest motiu. Per a Padró «la gent deixa d'anar al cine per participar en les mobilitzacions», però també perquè les estrenes, potser, no han estat tan atractives.


Comentaris

envia el comentari