Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general dels veïns d'Amposta vestits d'època ballant jotes en el marc de la recreació històrica de la inauguració del Pont Penjant

«A veure si enguany els periquitos guanyem la UEFA», el curiós jurament d'un regidor català

A la capital del Montsià, el republicà Adam Tomàs va ser reelegit alcalde, amb una clara majoria absoluta

Més enllà de pactes i polèmiques, investidures, votacions i discursos, l’exercici democràtic sempre deixa estampes curioses. El Ple d’Amposta, ahir dissabte, va viure una de les anècdotes de la jornada. Al consistori ampostí, on el republicà Adam Tomàs va ser escollit de nou com a alcalde, es va sentir un jurament peculiar i futbolístic, una declaració d’amor pública als colors blanc-i-blaus, i un desig clar per a la pròxima temporada.

Un perico en el Ayuntamiento de Amposta

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

La UEFA, el gran desig

Davant de la pregunta transcendental i de rigor, el cap de files de Som Amposta, Germán Ciscar, va utilitzar la fórmula «a veure si aquest any els periquitos guanyem la UEFA, si ho juro», en una clara referència al RCD Espanyol, el club de la seva vida.

Cal recordar l’equip dirigit ara per David Gallego, després de la marxa de Rubi al Betis, disputarà l’Europa League la pròxima temporada, dotze anys després de la seva última presència europea. La UEFA, va quedar clar, és el gran anhel del polític ampostí, una competició de la qual, enguany, ja n'haurà d'actualitzar el 'naming'.

Tomàs, reelegit alcalde

El candidat d’ERC, Adam Tomàs, va ser reelegit ahir alcalde d’Amposta, després d’haver ampliat de forma considerable la seva majoria absoluta, aconseguint 16 dels 21 regidors de la corporació a les eleccions del passat 26 de maig.

Mentre els dos regidors del PSC van votar en blanc a la investidura de Tomàs, els dos de Som Amposta ho van fer pel seu cap de llista, precisament, Germán Ciscar, i el de Junts per Amposta, Manel Masià, es va votar a ell mateix.

També et pot interessar...