Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

Santi Vila, de viatge a Bèlgica: ha visitat Puigdemont?

El novembre passat, l'ex conseller va anunciar la seva intenció de visitar l'ex president

L'ex president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Brussel·les.
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

Des que va ser condemnat pel Tribunal Suprem, l'ex conseller Santi Vila ha recuperat el seu passaport i, per tant, pot tornar a viatjar lliurement fora del territori espanyol. El novembre passat, Vila va explicar que volia aprofitar aquesta circumstància per visitar Carles Puigdemont, amb qui no havia parlat des del dia de la seva dimissió, hores abans de la declaració unilateral d'independència, i a qui havia criticat sense embuts en el seu darrer llibre, 'D'herois i traïdors'.

«El primer que faré a partir d'ara és planificar, d'acord amb el president Puigdemont, una visita, per refer una amistat que havíem tingut sempre. Tinc molt interès en recuperar-la», va dir Vila en una entrevista el passat mes de novembre.

Santi Vila, de viatge a Bèlgica

Fins ara no s'ha tingut notícia pública d'una trobada entre Puigdemont i Vila, però aquest cap de setmana han saltat algunes alarmes: l'ex conseller ha publicat a Instagram algunes imatges d'un viatge a Bèlgica, país de residència de Puigdemont, que ha fet acompanyat de la seva parella, Javier Luque. Aquesta n'és només un exemple:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Santi Vila (@santivila_) on

L'única referència a una possible trobada entre  Vila i Puigdemont  és la d'una usuària que comenta la fotografia a Vila: «Brussel·les. Waterloo?». L'ex conseller hi respon amb un 'like', la mateixa reacció que dona a la resta de comentaris, de manera que es manté la incògnita sobre si ha aprofitat la seva visita per retrobar-se amb l'ex president.

Puigdemont i Vila, una amistat trencada pel procés

La dimissió de Vila fruit de la discrepància amb Puigdemont per la seva aposta per la DUI l'octubre de 2017 va trencar l'amistat entre tots dos, reforçada per l'exili de l'ex president i la impossibilitat de sortir del país de l'ex conseller. La seva amistat venia, però, de feia anys.

Puigdemont i Vila van forjar la seva relació quan tots dos eren, respectivament, alcaldes de Girona (2011-2016) i de Figueres (2007-2012). Fins i tot, l'any 2014, Carles Puigdemont va oficiar el primer casament de Vila, amb el xef brasiler Rafael Vertamatti, al Castell de Peralada. Un any més tard es trencava el matrimoni i tres anys després, la relació d'amistat Puigdemont-Vila. Hi ha hagut retrobada aquest cap de setmana? Veurem si es resol la incògnita.

També et pot interessar...