Vic reclamarà l'alliberament dels presos instal·lant una «presó solidària»

L'acció ha estat impulsada per voluntaris d'Òmnium i ANC amb el suport del Comitè de Defensa de la República, entre d'altres

Imatge de l'enccesa de 7.000 espelmes per la independència a la Plaça Major de Vic
Imatge de l'encesa de 7.000 espelmes per la independència a la Plaça Major de Vic | Twitter

La protesta per l’empresonament de representants polítics catalans no s’atura i, en algunes ocasions, com l’actual, l’impuls només fa altra cosa que anar a més. És el cas de la nova iniciativa que s’ha impulsat per part d’algunes associacions i entitats socials i culturals d’Osona. L’acte començarà la tarda del pròxim dissabte, 18 de novembre, a la Plaça Major de Vic i de ben segur que impactarà més d'un.

Un poble empresonat

A les 18.00 hores i sota el lema «Un poble empresonat», les entitats —Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana i el CDR, enrte d'altres— instal·laran una presó que serà ocupada per voluntaris durant 24 hores. L’edifici construït per les entitats compta amb barrots i dues cel·les (6 x 2,40 metres) on sempre hi haurà persones tancades mentre duri l'acció, les 24 hores del dia.

La iniciativa vol fer evident que encara avui, «a l'Europa del segle XXI hi ha presos polítics». El portaveu de l'ANC Osona, Carles Valls, ha explicat que l'objectiu és «mantenir una llum encesa perquè sàpiguen que no els oblidem».

Per la seva banda, Miquel Pla, d'Òmnium Osona, ha remarcat que «fins que duri la repressió hi haurà persones tancades en aquestes dues cel·les». Segons han assenyalat, els voluntaris passaran un mínim de dues hores a dins del mòdul «perquè puguin sentir el què senten els presos polítics que actualment es troben en les presons espanyoles». L'acció també pretén que els vianants prenguin consciència del què representa estar tancat.

L’espai interior de les cel·les tindrà una taula, una cadira, un llit, diverses mantes, una estufa, un llum i un extintor. També hi haurà una bústia per a la recollida de donatius destinats a la caixa de solidaritat. 

El clam de les entitats per un empresonament que consideren injust pretén ser una acció de resistència pacífica itinerant que es mantindrà fins que Cuixart, Sànchez i els consellers quedin en llibertat. Les cel·les s'estaran a Vic durant tres setmanes i després es traslladaran a Olot. Ciutats com Valls o Reus també s'han interessat per acollir l'acció de protesta.


Comentaris

envia el comentari