Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Iglesias en una imatge d'arxiu

El vicepresident Pablo Iglesias podria veure's obligat a deixar el govern espanyol

S'investigaran possibles delictes en el marc del 'cas Villarejo'

Pablo Iglesias
El jutge d'instrucció podrà investigar el paper que va jugar Pablo Iglesias en el 'cas Dina' | Catalunya Diari
 

El vicepresident segon Pablo Iglesias podria tenir els dies comptats al govern després de conèixer una notícia que l'afectarà de ple. Segons s'ha pogut saber, l'ordre europea de recerca emesa pel Regne Unit donarà llum verda al jutge del 'cas Villarejo' per fer les investigacions que consideri oportunes a Iglesias, que podria haver comès alguns delictes  per mantenir en el seu poder la targeta  robada de la seva exassistent Dina Bousselham

Dos possibles delictes

El jutge considera que Pablo Iglesias hauria comès dos delictes, en concret el d'apoderament de dades reservades de caràcter personal i el de danys sobre dispositius informàtics. A través de l'ordre internacional de recerca remesa pel Jutjat Central d'Instrucció número 6 de Londres, es podrà conèixer l'estat en què l'empresa 'Recuperación Express' va rebre la targeta el 29 de setembre de 2017 per Ricardo Sa Ferreira, l'espòs de Bousselham.  

El jutge instructor ha demanat també a les autoritats britàniques la identificació de la persona que va rebre la targeta, a més a més del tècnic u operari  que la va examinar i el representant legal  de l'esmentada empresa. Segons l'acte, hauran de comparèixer en qualitat de  testimonis per explicar les pautes d'actuació que se segueixen quan es rep una targeta, el protocol  que segueixen per obtenir la informació d'aquesta i quins efectes es poden tenir sobre el dispositiu. 

Ocultació de la targeta

El jutge instructor creu que l'omissió de Pablo Iglesias va influir en la investigació dels fets que Dina Bousselham pretenia aclarir, i que «la seva passivitat resulta incoherent amb les manifestacions» que va donar en seu judicial. Per aquest motiu ha reiterat aquest dimecres la seva decisió de retirar la condició de «perjudicat» al vicepresident segon. 

El magistrat remarca que Iglesias va tenir la targeta de Dina Bousselham en el seu poder abans  que es creessin els arxius trobats en poder del comissari José Manuel Villarejo, cosa que debilita la versió  del vicepresident segon sobre els vincles entre el comissari i la sostracció del telèfon de Bousselham. Amb aquestes noves dades s'amplia considerablement el cercle de persones  que podrien haver facilitat als mitjans de comunicació les imatges publicades.

La  Policia Científica fa una setmana que analitza de quina manera va ser destruïda la memòria SD del telèfon, una investigació que serà clau per determinar si la van inutilitzar de forma deliberada o pel contrari va patir un deteriorament amb el pas del temps