Una de les víctimes del 17-A va demanar al rei la llibertat dels presos

En Javier, pare del nen assassinat en l'atemptat, va sol·licitar a Felip VI que intervingués a favor dels 9 empresonats

Imatge d'homenatges a la Rambla després de l'atemptat de 2017
Imatge d'homenatges a la Rambla després de l'atemptat de 2017 | Twitter

Una de les víctimes dels atemptats de l’agost de 2017 va sol·licitar a Felip VI, en l’homenatge que va tenir lloc un any després al lloc dels fets, que alliberés «els presos polítics». El protagonista de tot plegat va ser en Javier, pare d’en Xavi, el nen de 3 anys de Rubí que va ser atropellat pel terrorista de la Rambla.  

En Javier, així mateix, va mantenir una conversa amb el monarca després que aquest s’apropés a saludar-lo com a la resta de víctimes. El guió, però, va fer un gir inesperat quan aquest va retreure al rei que la carta de condol que li va enviar no hagués estat firmada per ell.  

«Deixi anar els presos polítics»

Amb aquestes paraules, Felip VI havia donat la conversa per acabada, però, l'home, aturant-lo, li va demanar: «Li puc dir una cosa?». Tot seguit va afegir: «Doni vostè un cop de puny a la taula i deixin anar els presos polítics. Així la meitat dels independentistes l’aplaudiran».

 

El monarca va dir que no podia fer res al respecte i el pare del petit assassinat li va contestar: «Qui mana a Espanya?». El rei, però, va tornar a afirmar que no podia intervenir a favor dels polítics empresonats.   

  

Imatge d'arxiu de Felip VI
Imatge d'arxiu de Felip VI | CatalunyaDiari.cat

 

El rei es va negar a saludar la dona de Joaquim Forn

Aquesta trobada amb el pare d'una de les víctimes no va ser l'únic moment de tensió que va viure el rei Felip VI al llard de la jornada. Abans, va tenir una desavinença amb el president de la Generalitat, Quim Torra i la dona de l'exconseller Joaquim Forn, Laura Masvidal. Segons va explicar el mateix Torra, el rei no va voler saludar la parella del polític empresonat.  «He saludat el rei i he aprofitat per presentar-li la dona del conseller Forn, que és a la presó. Ell no m’ha dit res», va afirmar el president català minuts després de l'acte d'homenatge a les víctimes de l'atemptat de Barcelona. 

Laura Masvidal va acompanyar el president durant tots els actes commemoratius d'aquella jornada, i va ser presentada a les autoritats pel president: «aquí hi ha la senyora Forn, el seu marit és a la presó». 


Comentaris

envia el comentari