Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Iglesias en el ple del Congrés per debatre la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma el 20 de maig del 2020

Disparen en un vídeo contra membres del govern i els amenacen de mort

L'Advocacia de l'Estat denunciarà davant Fiscalia mentre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil obren una investigació per identificar els autors

Pablo Iglesias en el ple del Congrés per debatre la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma el 20 de maig del 2020
Denuncien unes imatges en què disparen les fotos de diversos membres del govern i de Podem | CatalunyaDiari

El Ministeri de l'Interior ha denunciat unes imatges  en què apareix uns individus, que encara no han pogut ser identificats, i un d'ells dispara contra diverses dianes amb fotografies dels membres del govern espanyol

Pablo Iglesias, ha compartit les imatges al seu compte de Twitter per denunciar els fets. «Davant dels ultres: justícia  social, democràcia, llibertat, govern», ha escrit el vicepresident segon del govern. 

De moment, Interior ha posat les imatges en mans de la  Fiscalia mentre que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han iniciat una actuació d'ofici per esbrinar quins són els autors de les imatges i si són responsables d'un possible delicte. 

Les imatges estan enregistrades en una galeria de tir, i durant els 31 segons que dura transmet una violència que ha causat molt estupor. Els autors disparen diverses vegades contra unes dianes  on hi ha fotografies  de diversos membres de l'Executiu  i de Podem, com ara el portaveu d'Unides Podem, Pablo Echenique; el president del govern, Pedro Sánchez; el vicepresident segon, Pablo Iglesias; la ministra d'Igualtat, Irene Montero; i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska

Després de fer un 'tour' als espectadors de totes les fotos, un individu agafa una escopeta i comença a disparar contra tots ells, mentre altres persones presents en l'escena riuen i celebren la seva punteria entre aplaudiments. 

El vicepresident Pablo Iglesias ha estat el que més afectat s'ha mostrat per la circulació d'aquest desagradable vídeo, encara que el seu tuit ha estat replicat també per altres membres del govern com José Luis Ábalos, que l'ha acompanyat d'un missatge molt clar: «Cap partit hauria de romandre indiferent davant amenaces  tan explícites i sinistres».

La publicació d'aquestes imatges coincideix a més amb el reforç  que ha hagut de fer la Guàrdia Civil a la vigilància  a la casa de Pablo Iglesias i Irene Montero a Madrid, on mantenen tancat el trànsit les 24 hores del dia, després que algunes concentracions i cassolades de les últimes setmanes intentessin traspassar els límits privats dels polítics de Podem.

L'Advocacia ho denunciarà a Fiscalia

Fonts del govern han anunciat que denunciaran les imatges davant la Fiscalia per identificar els autors de les imatges i investigar la possible comissió d'un o diversos delictes. A més, han condemnat les imatges mostrant «una total repulsa i condemna d'aquestes imatges que contenen amenaces greus i sembren l'odi».

Les mateixes fonts han afirmat que «fets així alimenten als sectors més ultres de la societat que pretenen destruir valors essencials de la nostra democràcia i de la nostra Constitució, com són la convivència i el respecte absolut de la pluralitat política».