Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pilar Rahola

Pilar Rahola, en evidència després d'un vídeo de 2008 a 'TV3'

El vídeo s'ha fet viral a les xarxes en les darreres hores

Pilar Rahola
Pilar Rahola queda en evidència en un vídeo que protagonitza de l'any 2008. | TV3

El 29 d'octubre de 2008 faltaven 9 anys exactes perquè Carles Puigdemont emprengués el camí de l'exili. Una situació absolutament inimaginable aquell dia per un home que, llavors, no era ni tan sols alcalde de Girona. El procés independentista no existia, la secessió comptava amb pocs suports a la societat catalana i el país vivia preocupat per una crisi econòmica que acaba d'esclatar i que causava incertesa —després s'anirien veient les seves ingents conseqüències.

Tot era diferent, però Pilar Rahola ja era una assídua de les tertúlies de TV3; en concret, d''Els Matins'. Va ser al costat de Josep Cuní on Rahola es va forjar com l'analista política amb gran repercussió mediàtica que és ara.

El polèmic vídeo de Rahola contra un ciutadà aranès

Aquell 29 d'octubre de 2008, però, Rahola  va protagonitzar una intervenció en directe que, recuperada ara, se li ha girat en contra. Al plató del magazin matinal de TV3 hi havia un ciutadà aranès que es queixava que la decisió de la reintroducció de l'ós a la vall s'havia decidit des de Catalunya i no des d'Aran. «A mi no em sembla normal que des de Catalunya hagin de decidir si l'ós ha d'estar a la Vall d'Aran  o no», etzibava el jove.

«Des de Catalunya? I tu on ets, a Mart?», li va preguntar Rahola. La resposta va anar directa al 'quid' de la qüestió: «Jo sóc aranès. Igual que a vostè li molesta que des de Madrid decideixin per vostè perquè té una identitat pròpia que és la catalana, la meva és l'aranesa. Que té una identitat, una llengua i una cultura diferent a la catalana», va respondre-li el convidat. Rahola va optar per una resposta que podria subscriure perfectament un constitucionalista espanyol davant d'un independentista català: «O sigui, que estàs en una televisió estrangera! Vostè no està aquí a la seva nació?».

En respondre-li negativament, Rahola va ser contundent: «Doncs llavors haurem de replantejar les ajudes públiques i tot allò que puguin tenir». Negació, doncs, de Rahola, del sentiment nacional aranès i les seves aspiracions polítiques... justament allò que ella mateixa reclama per a Catalunya en tant que independentista.

El vídeo es torna a fer viral

Malgrat la dotzena d'anys que han passat, el vídeo es va fer viral aquest dimecres a les xarxes socials després que el compartís l'usuari  @EdiWath. Una autèntica contradicció que esparverava  Josep Cuní  —«Estic esparverat! Tu li negues a un altre, aspirar al que tu aspires— i que deixa en evidència Pilar Rahola.