CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Temps encara tranquil però amb alguns canvis ja aquest dimecres

ÚLTIMA HORA

Buch respon Marlaska i nega inacció dels Mossos amb els CDR

ATENCIÓ

Detenen un jove per les protestes de l’1-O al Parlament

Torrent, abans de l'1-O: «Si algú dubta de la independència, que s’aparti»

Al vídeo, del juny del 2017, l'actual president del Parlament mostra el seu absolut i total convenciment d'aconseguir la independència
Roger Torrent just després del ple del passat dimarts, 9 d'octubre | CatalunyaDiari.cat

 

El divorci al Parlament de Catalunya és un fet. El xoc de trens entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana ha fet saltar pels aires la majoria independentista a la Cambra catalana i a hores d’ara són molts els qui es pregunten què ha passat. El cert, però, és que la pugna es remunta temps enrere i ara ha sortit a la llum un vídeo que dona algunes mostres de la problemàtica entre partits.

 

Roger Torrent, actual president del Parlament i exdiputat per d’ERC,  assegurava en un document enregistrat el passat 11 de juny del 2017 que era «legítim dubtar» sobre els passos a seguir per la independència, tot i que explicava: «Algú li sembla que Puigdemont, Junqueras o qualsevol membre del Govern o Parlament pot fer-se enrere?. Si això passés, l’agafaríem de l’orella o d’alguna part del seu cos i li diríem: ‘Fes el favor de complir allò que heu promès».

 

 

Roger Torrent: «Qui tingui dubtes que s’aparti»

Només quatre mesos abans de l’1-O, la postura de Roger Torrent distava força a l’actual. Si bé és  cert que el seu paper com a president del Parlament li exigeix un comportament moderat i equivalent amb totes les parts de la cambra, el cert és que el vídeo deixa força pales el sentir de l’aleshores diputat per ERC.

 

«És legítim dubtar... Tothom pot pensar que no som capaços de fer-ho», explica Torrent durant la conferència mentre al·lega: «Si algú dubte que s’aparti i que deixi fer perquè anem a fer-ho».

 

Finalment, el mateix Torrent acaba explicant: «La pregunta que ens hem de fer no és com ho farem, sinó que la pregunta que ens hauríem de fer és com ho impediran?».

❗Notícia en ampliació. La redacció de CatalunyaDiari.cat està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.cat, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.