La trobada per videoconferència entre Puigdemont i Sànchez després de 553 dies

Feia 553 dies que no es podien veure

Videoonferència Puigdemont-Sànchez
Imatge agafada durant la videoconferència entre Carles Puigdemont i Jordi Sànchez | @JuntsXCat

Després de més de 553 dies Carles Puigdemont i Jordi Sànchez han pogut retrobar-se, malgrat la distància. El candidat de JxCat a les Europees i el cap de llista al Congrés han compartit un acte polític a través d'una videoconferència que ha unit l'«exili» de Waterloo amb la presó de Soto del Real, aquest dilluns al matí. «L'esperit de l'1-O garantirà que el nostre desig d'abraçar-nos sigui realitat», ha dit l'expresident del Govern a Sànchez.

La videoconferència

Els candidats de JxCat, amb Laura Borràs al capdavant, han seguit l'acte des de la seu. Emocionats, han celebrat la connexió entre els seus dos líders: «Quan la democràcia falla, desitgem que no falli la tecnologia», ha sentenciat Borràs.

Durant 20 minuts Puigdemont i Sànchez s'han pogut tornar a veure i han intercanviat opinions sobre l'actualitat política, el 28-A i sensacions compartides entre la presó i l'«exili». El cap de llista de JxCat a l'Eurocambra ha asseverat que l'esperit de l'1-O, que «tristament» els ha portat a tots dos a aquesta situació, és el mateix que garantirà el seu desig de tornar-se a abraçar. En aquesta línia, els dos candidats han demanat el suport per a JxCat: «No hi ha vot que ens pugui ajudar més a sortir de la presó i l'exili que el vot a nosaltres», ha expressat Sànchez.

  

  

L'expresident de l'ANC també ha apuntat que «probablement» la solució a l'exercici del dret a l'autodeterminació no es guanyarà el 30 d'abril —després de les eleccions espanyoles— o al maig, però ha assegurat que no renunciarà a intentar-ho fins a la victòria. El cap de files de JxCat al Congrés també ha sentenciat que «l'exili» és una presó «tan dura» com la que estan patint els líders independentistes que estan entre reixes.

  

  

En al·lusió indirecta a la simulació d'afusellament al propi Puigdemont, aquest cap de setmana a Coripe (Sevilla), Sànchez ha lamentat la «cara de l'odi i la violència», i ha deixat clar que el cap de llista a l'Eurocambra no caurà en la «desesperança» ni en el «retret».

  

  

Després de la videoconferència conjunta, Puigdemont ha dit per Twitter que no oblidarà mai la conversa: «Quanta emoció continguda, i quanta dignitat rebuda des de la presó. Guanyarem per tu, Jordi Sànchez, per tots nosaltres, pels que vindran. I serem lliures en un país definitivament lliure!».


Comentaris

envia el comentari