Santi Vila diu que té «més en comú amb un gai del PP que amb un catalanista acèrrim del Pirineu»

Segons l’exconseller, Puigdemont el va advertir que «si dimitia, em matarien»

Santi Vila
Santi Vila | Cedida

L’exconseller d’Empresa i Cultura, Santi Vila, ha concedit una entrevista a la revista ‘Shangay’, on ha aprofitat per dur a terme unes declaracions que no estan exemptes de polèmica. El polític acaba de publicar un llibre que rep el nom ‘D’herois i traïdors’, on relata el seu punt de vista sobre els fets que es van viure durant la primera setmana de setembre al Parlament de Catalunya.

Així doncs, Vila afirma que «dimitir abans de la DUI confirma la meva tesi sobre que mai vaig voler la ruptura». D’aquesta manera, l’exconseller argumenta que l’únic que perseguia era dur a terme «una estratègia, queda clar que equivocada, per tal de forçar les negociacions amb Rajoy, que no va verbalitzar en públic allò que el seu equip havia negociat amb nosaltres en privat».

«Tinc molt més en comú amb un gai del PP que amb un catalanista acèrrim del Pirineu»

A més, el polític assegura que «li vam implorar perquè enviés un missatge conciliador, però no hi va haver manera». Així que després de tot el revolt que va causar la seva retirada en l’últim moment, Vila va decidir aprofitar que estava a la cresta de l’onada per escriure un llibre , i així poder «aclarir per què he pres certes decisions, criticades per tothom».

«Sentia la necessitat de justificar-me, buidar l’ànima, donar explicacions, ser honest», matisava l’exconseller. Una honestedat que l’ha portat a declarar que «tinc molt més en comú amb un gai del PP que amb un catalanista acèrrim del Pirineu». Aquesta afirmació és, sens dubte, de les més controvertides, però no és l’única ganivetada que ha llançat a les files de l’independentisme.

Carles Puigdemont i l'exconseller Santi Vila
Carles Puigdemont i l'exconseller Santi Vila | Cedida

 

«Puigdemont em va dir que si dimitia, em matarien»

Vila lamenta que «alguns bons amics han preferit conservar el seu lloc entre els independentistes i no volen ser vistos com els ‘moderats’», mentre que «un molt bon amic gai, que és polític del PP, i que quan vaig entrar a la presó em va oferir diners per pagar la fiança». El polític ho considera «dinamita contra els tòpics», però no sabem si els seus antics col·legues del Parlament pensaran el mateix.

L’exconseller no ha volgut oblidar-se de Carles Puigdemont, de qui ha explicat que «em va dir que si dimitia em matarien, però això és com no sortir de l’armari per por a dir que ets gai o no divorciar-te si l’amor s’acaba». A més, ha denunciat que algunes persones utilitzessin la seva condició sexual per tal de desestabilitzar la seva figura professional.

«Quan vaig venir a Madrid a declarar, els sectors predemocràtics em titllaven de colpista i ‘maricó’. En l’altre extrem, l’independentisme és més sofisticat, però la malícia és la mateixa», afirma Vila, que no deixa que ningú se salvi de les seves crítiques i sembla que aprofiti qualsevol ocasió per mossegar la mà que li ha donat  menjar durant molts anys.

 Vila nega que Espanya sigui «un país caspós i ple de feixistes»

«No podem permetre que els fanàtics imposin el seu relat. Això que Espanya és un país caspós sense remei, ple de feixistes... És rotundament fals, i injust» clamava mentre llançava una mirada orgullosa a les banderes espanyoles que tenia a sobre, tal com explica el mitjà citat anteriorment. El polític, per tant, ha volgut deixar clar que «hi ha gent bona a tot arreu, hem de reivindicar la complexitat i el matis».

Santi Vila en una de les seves intervencions al Parlament de la Generalitat
Santi Vila en una de les seves intervencions al Parlament de la Generalitat | EFE

 

Finalment, Vila ha parlat sense complexos sobre com la seva orientació sexual l’ha ajudat a ser més valent i a convertir-se en una persona pluralista, fins a l’extrem que a la seva boda, que va ser oficiada per Carles Puigdemont, hi van assistir diverses personalitats conegudes del Partit Popular.

En aquest sentit, ha aprofitat per alabar el nou govern de Pedro Sánchez, ja que li produeix molta alegria «que tingui entre els seus membres ministres manifestament gais» perquè ho considera «un indicador de normalització». 


Comentaris

envia el comentari