Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marta Vilalta

Vilalta lamenta que la repressió «ha trencat confiances» entre JxCat i ERC

La portaveu dels republicans ha assegurat que ara mateix «no hi ha les condicions perquè el procés d'independència culmini de forma ràpida»

Marta Vilalta
Marta Vilalta ha assegurat que estan «en vies de superar» aquesta situació amb JxCat | CatalunyaDiari.com

 

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que  la repressió per part de l'Estat «ha trencat confiances» entre els republicans i JxCat. «A banda d'escapçar lideratges i silenciar persones referents, han volgut trencar les relacions de confiança entre els dirigents que van ser necessaris l'octubre de 2017», ha lamentat Vilalta en una entrevista a 'Nació Digital'.

Tot i això, i tot i reconèixer que les diverses eleccions també han agreujat les discrepàncies, la portaveu ha avançat que  estan «en vies de superar-ho» i ha insistit en la necessitat de tenir «unitat estratègica». D'altra banda, però, Vilalta ha admès que s'han sentit «atacats, ridiculitzats i menystinguts» per apostar per eixamplar la base i ha argumentat que no coneix cap projecte «que no vulguin ser més i més forts». «Hem de sumar sectors sobiranistes i autodeterministes, entenent-nos amb els actors que entre tots representem el 80%», ha explicat.

La culminació del procés independentista no serà «ràpida»

A l'entrevista, Vilalta també ha augurat que la sentència al judici de l'1-O pot ser «la palanca per recuperar el pas i prendre la iniciativa» i ha explicat que cal «tornar a fer passos i tenir fites clares al calendari» a banda de «defensar-se».

Tot i això, la portaveu sí que ha reconegut que ara mateix «no hi ha les condicions» que fan que  la culminació del procés d'independència pugui ser «ràpida» i ha explicat que «majoritàriament tots els actors de l'independentisme ho han assumit». Així, ha fet una crida a «acumular forces», estar mobilitzats al carrer i fer una feina «incansable» en l'àmbit internacional per «generar» aquestes condicions.

També et pot interessar...